VIDEO. La doar 10 ani, Andrei este dublu campion național la tenis și se pregătește să ajungă în top

0
507

Andrei Timaru, sportiv în vârstă de 10 ani, legitimat la Clubul Sportiv Tenis TDC Constanța a început să joace tenis la vârsta de 4 ani, moștenind pasiunea pentru sportul alb de la tatăl său, antrenorul de tenis Doru Timaru.

Andrei iubește competiţia şi fiecare rezultat obţinut îl stimulează să muncească şi mai mult, să se antreneze continuu, dorind să exceleze în acest domeniu al tenisului. Participarea la diferitele competiții sportive adaptate vârstei reprezintă o modalitate de a-și pune în valoare aptitudinile pe care le-a moştenit și dezvoltat prin muncă, dar și de a-și îmbogăţi experienţa şi personalitatea

După multă muncă, eforturi susținute și numeroase participări la turnee naționale destinate vârstei sale, în anul 2018 a câștigat finala Turneului Campionilor Tenis10&Tenis Teens Brașov, eveniment organizat de Federația Română de Tenis, devenind CAMPION NAȚIONAL la categoria Roșu (4-8 ani). La Turneul Campionilor Tenis10FRT & Teens, organizat de Federația Română de Tenis, desfățurat la Brașov, în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2019, sportivul legitimat la CS Tenis Club TDC Constanța a devenit CAMPION NAȚIONAL la categoria Verde-Challenger.

Cu peste 60 de medalii și 25 de trofee în portofoliu, în prezent Andrei Timaru este înscris în circuitul național al competițiilor oficiale din calendarul Federației Române de Tenis, în grupa de varsta de până în 10 ani – U10, aflându-se în acest moment pe locul 12 în clasamentul național. http://www.frt.ro/ro/rezultat_cauta_in_clasament.

Anul acesta a debutat cu succes și în grupa de vârstă de până în 12 ani – U12, urcând deja pe locul 159 în clasamentul național. Din păcate, atât antrenamentele cât și participările la turneele organizate de Federația Română de Tenis în anul 2020 au fost îngreunate și chiar limitate din cauza pandemiei de Covid 19, care a afectat în mod serios inclusiv domeniul sportiv. Acesta este unul dintre motivele pentru care Andrei Timaru nu a putut accede la locurile fruntașe din cadrul clasamentului național prezentat în linkul anterior. La puținele turnee organizate la care a putut participa, sportivul a fost întotdeauna pe podium. În această perioadă, Andrei face antrenamente intense, petrecând mult timp pe terenul de tenis, iar ca sporturi complementare a ales să practice fotbalul.

Revenind la tenis, cu siguranță că îl vom vedea pe Andrei pe podium cât curând. Vă invităm să urmăriți declarațiile tânărului sportiv din materialul VIDEO și, cu ocazia Zilei Copilului îi urăm la mulți ani și la cât mai multe reușite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.