VIDEO. Ludovic Orban, despre loviturile primite de la contracandidat şi susţinătorii acestuia: “Îi vor afecta pe ei, atâta timp cât încearcă să jignească preşedintele PNL, atâta timp cât încearcă să umilească preşedintele PNL”

0
290

Desfăşurare de forţe la Constanţa, la alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene a PNL. Nu a fost o competiţie clasică, nu au existat mai mulţi candidaţi pe un loc pentru funcţiile de preşedinte, prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţe. Totul a fost pus la punct înainte de vot, pentru că PNL Constanţa a dorit să transmită un semnal de înţelegere şi de echipă unită. Au lipsit, aşadar, înfruntările, grupurile şi “bisericuţele”, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, declarând pe scena de la Casa de Cultură (acolo unde a avut loc evenimentul) că îl susţine pe deputatul Bogdan Huţucă (fost şi actual preşedinte pentru încă 4 ani). Aşadar, dacă la alegerile locale cei doi nu păreau a fi pe aceeaşi lungime de undă, iată că acum au transmis semnalul de armonie (sau compromis, pentru binele echipei PNL).

În schimb, Casa de Cultură s-a transformat în scenă de înfruntare pentru cei doi candidaţi înscrişi în cursa pentru preşedinţia PNL la nivel naţional – Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Rând pe rând, greii partidului veniţi de la Suceava, Cluj Napoca, Bucureşti, au transmis, voalat, cui vor da voturile la Congresul din toamnă, când va fi desemnat preşedintele PNL. Acestora li s-a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (vicepreşedinte al Organizaţiei PNL Constanţa), Mihai Lupu, care a transmis direct (cel mai direct dintre toţi) că îl susţine pe Florin Cîţu. A fost o lovitură la care nu se aştepta Ludovic Orban, după cum a fost auzit, ulterior, confesându-se anumitor liberali. Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, a avut grijă, la încheierea discursurilor, să îi spună, tet-a-tet lui Ludovic Orban că nu ştia că Mihai Lupu va face declaraţii atât de făţişe în favoarea contracandidatului şi că nu şi-a dorit să existe astfel de declaraţi directe.

Preşedintele în funcţie al PNL, Ludovic Orban a oferit, la finalul evenimentului, şi un scurt interviu pentru Focus Press, din care redăm parţial, cu menţiunea că declaraţiile complete pot fi urmărite în materialul VIDEO ataşat:

Reporter: Domnul Ludovic Orban, cum se derulează competiţia internă pentru funcţia de preşedinte al PNL?

Ludovic Orban: Eu pot să spun cum derulez eu campania. Eu fac o campanie cu mesaje constructive, pozitive, prezentând viziunea mea, proiectele pentru România, pentru fiecare judeţ. Sunt un om care cunosc foarte bine situaţia din fiecare judeţ, cunosc foarte bine primarii PNL şi cunosc foarte bine proiectele de investiţii pentru dezvoltarea fiecărui judeţ. Ăsta este felul în care fac eu campanie şi evident că încerc să îi conving pe colegii mei că PNL poate să rămână prima forţă politică, cu mine preşedinte, pentru că 4 ani în calitate de preşedinte am condus PNL spre victorie.

Rep.: Credeţi că gesturile contracandidatului şi susţinătorilor, declaraţiile lor, vor afecta rezultatul?

Ludovid Orban: Îi vor afecta pe ei, atâta timp cât încearcă să jignească preşedintele PNL, atâta timp cât încearcă să umilească preşedintele PNL, atâta timp cât atacă în mod constant preşedintele PNL – de fapt ei atacă pe fiecare membru al PNL şi Partidul Naţional Liberal în ansamblul său. Cum să pretinzi că te baţi pentru funcţia de preşedinte, când tu nesocoteşti importanţa acestei funcţii în economia de ansamblu şi te porţi cu preşedintele aşa cum se comportă ei? Ei vor pierde, nu eu. (…)

Rep.: Dacă veţi recâştiga funcţia de preşedinte, veţi lua în calcul să faceţi demersuri pentru schimbarea premierului (Florin Cîţu, contracandidatul lui Ludovic ORban pentru funcţia de preşedinte al PNL)?

Ludovic Orban: Toate deciziile legate de arhitectura puterii de după Congres vor luate de forurile statutare ale PNL. Am văzut des afirmaţia că premierul trebuie să fie preşedintele PNL. Nu sunt de acord cu modul în care este aşezată această proporziţie, afirmaţie. Eu cred că preşedintele partidului trebuie să fie cel care, dacă îşi doreşte, să fie premierul PNL.

Rep.: Dar veţi mai avea o relaţie în regulă cu domnul Cîţu după alegeri?

Ludovic Orban: Eu am o relaţie cât se pate de corectă şi normală cu toţi colegii mei din PNL pentru că, sigur, chiar dacă unii mi-au mai greşit, aşa cum sper ca greşelile mele să fie iertate, şi eu iert greşelile unora dintre colegii mei. Pentru mine nu există delict de opinie în PNL. (…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.