VIDEO. Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, prezent la ceremonia organizată cu prilejul întoarcerii din misiune a puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”

0
100

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, și generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, au fost prezenți la Constanța, duminică, 9 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, în Portul Militar Constanța, la ceremonia organizată cu prilejul întoarcerii din misiune a puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274) după participarea la Operația Uniunii Europene EUNAVFOR MED „IRINI”, din Marea Mediterană.

Militarii puitorului de mine și plase 274, căpitan-comandor Daniel Gheorma s-au întors acasă. Ei au fost întâmpinați de conducerea Armatei României și cea a Forțelor Navale Române, la întoarcerea în țară, după participarea la misiunea de peste trei luni, prin intermediul căreia au contribuit consistent la consolidarea imaginii României în rândul comunității europene.

Nava militară românească a plecat din țară la data de 23 septembrie 2021, iar în perioada 1 octombrie – 31 decembrie, a fost integrată în gruparea navală permanentă a UE din Marea Mediterană. În acest timp, a desfășurat misiuni de asigurare a respectării embargoului armelor impus Libiei de Organizația Națiunilor Unite, precum și misiuni de combatere a traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și prin executarea de inspecții la navele suspecte.

Pe durata celor trei luni de participare la Operația „IRINI”, puitorul de mine și plase 274 a parcurs 10.000 de mile marine în 1.200 ore de marș, a interogat peste 230 de nave comerciale care tranzitau aria de responsabilitate, a executat 25 de acțiuni de tip IMINT (Imagery Intelligence – analizarea încărcăturii navelor prin intermediul fotografierii), iar la zece dintre acestea au fost desfășurate vizite de promovare a valorilor Uniunii Europene și de conștientizare a importanței securității maritime regionale.

L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.