VIDEO. Ministrul Sănătăţii, la Constanţa. Nelu Tătaru a vorbit despre redeschiderea restaurantelor şi situaţia cluburilor de pe litoral

0
531

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost prezent sâmbătă, 22 august a.c., la Constanța, asta după ce vineri, 21 august a întreprins o vizită la Tulcea.
Cu această ocazie a oferit declarații de presă, în care a vorbit despre situația de pe litoral, nerespectarea regulilor și acea declarație de proprie răspundere pe care trebuie să o completeze părinții înainte de a-și trimite copii la școală.

“Litoralul în aceste zile este una dintre cele mai aglomerate zone (…) Aș face plajâ pe litoralul românesc acolo unde aș vedea că se respectă regulile (…) Noi am luat niște reguli și norme și pentru plajele private și cele publice, care trebuia doar aplicate. Așa că vă rog, totuși, haideți să păstrăm această distanțare fizică și în locurile din județ portul măștii“, a spus acesta.

Despre cluburile de pe litoral, care au fost amendate pentru nerespectarea regulilor și totuși au continuat să nu respecte măsurile impuse de autoritățile locale și centrale, dar chiar și așa nu au fost închise, Tătaru a spus: “Cu discuțiile pe care le-am avut cu cei din sănătate, cu cei din HoReCa îmi spuneau că nu vor să plătească toți. Cred că este și un îndemn pe care ar trebui să și-l dea între dânșii, în cadrul acestor activităţi economice. Sunt momente destul de dificile, cum am spus, vom avea sărbători pascale diferite, vacanțe diferite, haideți să înțelegem acest lucru.”

Referitor la declarația pe proprie răspundere pe care trebuie să o completeze înainte de a-și trimite copilul la școală, ministrul Sănătății a spus:

“Când intrăm într-un spital, într-o unitate medicale, balneară trebuie să completăm o declarație pe proprie răspundere, la fel și pentru copii când merg la școală, atât pentru binele copiilor, ar trebui să completăm această declarație, dacă în ultimele zile copilul a prezentat anumite semne, este un lucru elementar și de siguranţă”, este de părere Tătaru.

A adus în discuție, întrebat de reprezentanții presei constănțene și despre redeschiderea restaurantelor.

“Eu sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă și să avem deschise restaurantele, în condițiile de respectare a unor reguli, dar trebuie să avem cel puțin două săptămâni în care să se raporteze mai puține cazuri, de la o zi la alta”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta a mai spus că mai în toate stațiunile de pe litoralul romanesc a găsit și văzut nereguli, dar de vină, spune el, ar fi agenții econonici care știu și au avut înainte de deschiderea sezonului estival, care sunt regulile și normele pe care trebuie să le aplice.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.