Congres la PSD. Făgădău, în echipa de conducere a lui Ciolacu

0
777
FOTO: FOCUSPRESS

Social democrații își aleg sâmbătă conducerea în cadrul unui congres extraordinar organizat prin video-conferință. Alegerile interne din PSD sunt lipsite de miză după ce în cursa pentru funcția de președinte s-au depus doar două candidaturi: Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici. 

Publicată de Partidul Social Democrat pe Sâmbătă, 22 august 2020

De precizat este că marele absent al congresului a fost Teodorovici care, deși a și-a înregistrat candidatura a fost absent de la eveniment.

Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat

Publicată de Partidul Social Democrat pe Sâmbătă, 22 august 2020

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi-a prezentat în cadrul discursului viitoarea sa echipă de conducere: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Vasile Dîncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean, Laurenţiu Nistor.

Iată întregul discurs a lui Decebal Făgădău:

”Cine trebuia să plece dintre noi a plecat, lucrurile s-au cernut (…) Vreau să vă mulțumesc pentru munca de zi cu zi, de jos în sus țara s-a schimbat mult și în bine. Știu cât de greu este să fii lângă oameni, în permanență lângă oameni, să construiești drumuri de la zero, școli, spitale și cu toate acestea să fii mereu lângă oameni. Pandemiei i s-a adăugat o catastrofă și mai mare: Guvernul PNL care a trimis facturile în teritoriu, toată greutatea a fost pe umerii aleșilor locali (…) Unul dintre principalele motive pentru care sunt aici este că la începutul lunii februarie 2020 ne-am întâlnit cu toții la București cu al treilea președinte pe care îl avem din 2016. Trei președinți în 4 ani și o singură întâlnire? (…) Cei de dreapta își fac o imagine de super eroi a primarilor lor, noi cei de stânga, cei mulți, suntem baronei, primari penali, corupți. Eu nu sunt aici în calitate de baron, primar penal, corupt, eu sunt aici în calitate de membru mândru al PSD (…) Mă bucur să văd aici europarlamentari PSD, pentru că noi am trecut printr-o perioadă dificilă cu partenerii din Internaționala Socialistă (…) Statutul partidului nostru s-a schimbat și le mulțumesc celor care au votat îmbunătățirile acestuia (…) Băieții de dreapta au venit la Constanța și s-au așezat cu Cazinoul în spate și încercau să mimeze un discurs, mândrindu-se cu munca lui Daniel Suciu (ministrul PSD al Dezvoltării, în vremea căruia a fost obținută finanțarea pentru reabilitarea Cazinoului, n.red.) (…) Ei sunt aleși să ne conducă nicăieri. Nu-mi este frică să dau ochii cu oamenii indiferent cu ce cuvinte ne reproșează câteodată lucruri pe care poate nu le-am făcut, dar pe care trebuie să ni le asumăm, căci de aceea suntem membri PSD. Sunt un susținător al principiilor democratice. Noi nu ne luptăm cu Justiția, noi trebuie să milităm pentru pacea mondială. De la Constanța începe securitatea mondială și Uniunea Europeană.”

Mai multe detalii:

A.V., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.