VIDEO. Moțiunea împotriva ministrului Năsui a căzut

0
94

Senatorii au respins, marți, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie“. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, cu această ocazie, că a depus un proiect de lege pentru înființarea unui registru public al foștilor securiști și rudele lor care ocupă funcții publice.

Din totalul celor 136 de senatori, 90 și-au înregistrat prezența, marți, 16 martie a.c., la dezbaterile și votul moțiunii simple depuse împotriva ministrului Claudiu Năsui, de către 42 de senatori P.S.D.

Votul a fost secret, cu bile, iar la final moțiunea a căzut, cu 72 de voturi împotrivă, 55 pentru și o abținere. 

Acuzat că, de pe urma sa la Ministerul Economiei, beneficiază doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia acestuia, Năsui a anunțat, în plenul Senatului, depunerea unei inițiative legislative prin care să fie înființat un registru public a lucrătorilor fostei Securități comuniste și legăturile de rudenie ale acestora cu persoane care ocupă funcții publice.

„La Senat s-a încheiat votul asupra moțiunii depuse de P.S.D. împotriva lui Claudiu Nasui. Conform P.S.D., economia duduia înainte să vină Năsui la minister. Eram mai performanți decât Japonia și Germania la un loc. Aveam de toate. Apoi a venit Năsui și, în trei luni de mandat, a început să transparentizeze, să publice contractele cu statul, să nu accepte la plată facturi mai mari de 5.000 de euro, dacă nu sunt publice contractele, a refuzat să mai semneze orice hârtie i se pune sub nas și să refuze risipa banului public.

Și uite așa, zice P.S.D., din cauza lui Claudiu Năsui nu mai duduie economia în buzunarele clientelei de partid.

Uite cui îi e frică de transparentizare! Acelui P.S.D. care, văzându-se decuplat de la banii publici, a intrat în panică și a mai depus o moțiune.

Sunt curioasă: Următoarea moțiune… împotriva cărui ministru U.S.R.-P.L.U.S. va fi depusă?! Cine e următorul care deranjează?“, a declarat deputatul de Constanța, Cristina Rizea.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.