VIDEO. Nicoleta Vrabie, primarul-surpriză din județul Constanța: „Insistențele oamenilor m-au făcut să candidez”

0
3086

Nicoleta Vrabie este singurul primar ales, independent, din județul Constanța. De ce independent? Pentru că s-a hotărât în ultimul moment să participe la alegeri. Au motivat-o oamenii din comună, care i-au cerut insistent să candideze – susţine aceasta, iar drept dovadă: a câștigat Primăria Peștera cu un procent de 60% din voturile exprimate.

Nicoleta Vrabie este soția edilului municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, cel care a avut și el două mandate de primar în comuna Peștera. Între mandatele celor doi soți, în perioada 2016-2020, Marius Liviu Petre a fost cel care a ocupat această funcție, el nemaidorind să candideze pentru un nou mandat. Așa se face că Nicoleta Vrabie, cea care a muncit 20 de ani în instituția Primăriei, a decis că este timpul să își facă curaj și să se înscrie în cursa electorală.

„Eu nu am avut de gând să candidez și din acest motiv nu am ales un partid politic. Determinarea mea a venit din partea oamenilor care, prin insistențele lor, m-au făcut să mă hotărăsc. La Peștera a fost o campanie liniștită, decentă, fiecare a spus despre obiectivele pe care le are și nu am avut nici o discuție în cotradictoriu cu ceilalți candidați. Am fost pe teren, iar oamenii au diferite probleme. Fiecare crede că problema lui este cea mai importantă, indiferent de natura ei. În general au probleme cu drumurile, unul își dorește gaze, altul își dorește o lumină mai puternică în dreptul curții lui și tot așa. Eu voi continua proiectele începute de fosta administrație, încercăm să facem un studiu de fezabilitate în vederea aducțiunii de gaze, iar după aceea vom demara un proiect amplu de asfaltare”, a precizat primarul ales.

Este deja o tradiție pentru comuna Peștera să transforme parcul central într-un adevărat tărâm de basm, în perioada sărbătorilor de iarnă. Imediat ce se lasă întunericul, decorațiunile sunt aprinse, spre bucuria localnicilor, dar și a altor persoane care vin din comunele și orașele învecinate pentru a vedea spectacolul oferit. Nicoleta Vrabie spune că vrea să facă același lucru și în parcurile din Ivrinezu Mare și Izvorul Mare, satele arondate comunei Peștera.

„În mandatele trecute, întotdeauna de Sfântul Nicolae se aprindeau luminițele de Crăciun în centrul comunei Peștera. În ultimii ani s-au amenajat parcuri și în Ivrinezu Mare și urmează să se finalizeze unul și în Izvorul Mare și cu siguranță va trebui să amenajăm și acolo ca să fie toată lumea mulțumită”, a mai precizat Nicoleta Vrabie.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.