Năvodărenii pot depune cereri pentru acordarea tichetelor sociale

0
1035

Primăria Năvodari a început perioada de primire a cererilor pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia sărbătorii de Crăciun , pentru categoriile de persoane defavorizate prevăzute de Hotărârea de Consiliu Local (HCL) nr.30/24.02.2017, modificată prin HCL nr. 236/30.09.2019. Valoarea nominală a unui tichet social este de 10 lei.

Tichetele sociale sunt acordate următoarelor categorii de beneficiari: beneficiari de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările și modificările ulterioare → 6 tichete/ persoană din familie; beneficiari de alocație de susținere a familiei stabilită în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei → 6 tichete/ persoană din familie; persoane încadrate în grad de handicap grav sau accentuat → 6 tichete/persoană; pensionari ale căror venituri proprii, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei/lună“, anunță Primăria Năvodari.

Primirea cererilor persoanelor îndreptățite, însoțite de documentele aferente fiecărei categorii în parte, se va face la sediul Cantinei de Ajutor Social din Năvodari, str. Sănătății, nr. 2 ( intrarea dinspre Serviciul Taxe si Impozite), în perioada 12 octombrie – 04 decembrie, de luni până vineri între orele 08 – 12.00, iar în perioada 02 noiembrie – 04 decembrie – 2020, primirea cererilor se va face la sediul Direcției Asistență Socială Năvodari, în orele programului cu publicul.

Persoanele îndreptățite se vor prezenta cu actul de identitate original, pensionarii cu cuponul de pensie și persoanele încadrate în grad de handicap cu certificatul de încadrare în grad de handicap. Distribuirea tichetelor sociale se va face la sediul Direcției Asistență Socială în perioada 07 decembrie – 23 decembrie 2020, în funcție de măsurile impuse de Ministerul Sănătății, pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.