Fermierii trag un semnal de alarmă: Situaţia din Dobrogea este dezastruoasă, zona ar trebui declarată calamitată şi ratele ar trebui suspendate

0
550
Protest al fermierilor din județul Constanța. FOTO Focus Press

Lipsa precipitațiilor din acest an a condus la o recoltă dezastruoasă în Dobrogea, iar fermierii se plâng de faptul că nu au bani să își plătească ratele la bănci și nici angajații. 

Despre această problemă au vorbit reprezentanţii Grupului de Inițiativă Civică a Producătorilor Agricoli Dobrogeni, în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 14 octombrie a.c. La eveniment au mai participat fermierii Cornel Zamfir, Theodor Ichim, Mircea Chipăilă, Jean Marc Lacrouts, Mihai Ciobanu și Daniel Gheordunescu.

“Județul Constanta este cel mai calamitat județ din țară și deși s-au primit despăgubiri, acestea sunt insuficiente și nimeni nu a înțeles că este neapărat nevoie de suspendarea ratelor la bănci ale fermierilor sau ale creditelor acestora pentru că nu au avut profit și nu își pot onora obligațiile. Din punctul meu de vedere, această situație este de-a dreptul dezastruoasă”, a declarat, în cadrul conferinţei, Răzvan Filipescu, reprezentant al fermierilor.

Totodată, Răzvan Filipescu a vorbit despre măsurile pe care Guvernul ar trebui să le aplice, pentru salvarea acestui sector.

“Măsurile pe care le cerem Guvernului să le aplice de îndată sunt aceleași pe care le-am tot cerut și pentru care am tras semnale de alarmă și anume:

-suspendarea ratelor fermierilor;

-declararea județul Constanța calamitat;

-onorarea promisiunilor pe care le-au avut în luna august, bani pentru irigații pentru județele Constanța și Tulcea”, a spus acesta.

Fermierii susțin că anul acesta au recoltat foarte puțin, cauza principală fiind lipsa precipitațiilor, drept urmare cer Guvernului să declare oficial faptul că zona Dobrogea este calamitată și să declare zona 0.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.