VIDEO. Noua groapă de gunoi a Constanţei s-a mutat între Carrefour şi Vivo

0
1034

În ultimele luni, Garda de Mediu Constanţa a intensificat controalele pe raza judeţului, comunicând primăriilor că au obligaţia să ia măsuri în vederea salubrizării – să igienizeze sau, după caz, să sancţioneze persoanele fizice sau juridice vinovate de nerespectarea normelor în vigoare. La nivelul municipiului Constanţa, a fost statuat şi un protocol de colaborare între cele două instituţii, cu scopul de a proteja mediul.

Pentru că la 1 mai a debutat şi sezonul estival, pe litoral a fost prezent, pentru a marca momentul printr-o acţiune specifică, şi şeful Gărzii de Mediu de la nivel naţional. Au fost verificate şi amendate primăriile Limanu şi Năvodari (este doar o coincidenţă că primarii acestor localităţi sunt de la PSD) şi a fost transmis un mesaj ferm: vrem un mediu curat! La rândul lor, autorităţile au început să intensifice controalele şi transmiterea mesajelor de conştientizare a cetăţenilor că mizeria nu se aruncă la întâmplare.

La nivelul municipiului Constanţa, administraţia locală a transmis agenţilor economici din sta’iunea Mamaia care le sunt obligaţiile – au fost reiterate îndatoririle referitoare la menţinerea curăţeniei şi aşa mai departe; mai mult, anterior acestui comunicat oficial, unul dintre reprezentanţii de vază ai administraţiei locale, responsabil pe linia de curăţenie a urbei, s-a filmat în timp ce răscolea în gunoaiele aruncate la întâmplare, pentru a depista vinovatul.

Între timp, anumite zone ale oraşului continuă să fie focare de infecţie şi, pentru a ajuta administraţia locală în demersurile de igienizare / depistare a vinovaţilor, le punem la dispoziţie imagini cu dezastrul din zona bulevardului Aurel Vlaicu, spre noul cartier în plină expansiune – între Carrefour şi Vivo, pe ruta viitorului bulevard Madrid.

Imaginile care însoţesc articolul demonstrează că mizeria aruncată în câmp (viitor cartier de noi blocuri) provine din demolări, din construcţii şi de la cetăţeni care s-au debarasat aici de jucării stricate, oale, cauciucuri, obiecte sanitare resturi menajere etc. Tot aici pot fi sesizate şi zeci de prezervative (materialul din care sunt confecţionate nu este biodegradabil) provenite de la fetele care îşi fac veacul pe bulevardul Aurel Vlaicu şi clienţii acestora.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.