VIDEO! Oamenii străzii şi-au instalat saltelele în faţa Policlinicii II din Constanţa. Cum au ajuns aici

0
3717

În fața Policlinicii II din Constanța se adăpostesc doi bărbați, oameni ai străzii. Nu sunt singurii, deoarece în partea laterală sunt mai multe saltele și haine aruncate, semn că acolo își fac cuib şi alte persoane fără adăpost. Situația este una neplăcută pentru cei care trec prin zonă, deoarece mirosul este unul greu de suportat, iar mizeria este de nedescris.

De cealaltă parte, un tânăr și un om în vârstă spun că singurul loc unde pot să pună liniștiți capul pe pernă este pe spațiul verde din fața Policlinicii. Nu de puține ori au fost somați să plece de acolo, dar, potrivit acestora, după ce plecau jandarmii se întorceau la loc.

Amet este un tânăr în vârstă de 21 de ani care stă pe străzi de la vârsta de 7 ani, atunci când părinții l-au abandonat, după cum susţine el. Muncește cu ziua la unul din cimitirile din Constanța și spune că părinții lui nu vor să îl mai vadă.

De ani de zile sunt pe stradă, nu se uită părinții l-a mine, m-au lăsat și sunt vai de capul meu. Mă duc la ei la Năvodari și nici nu mă bagă în seamă. Au o casă de la Ajutor Social și nici la poartă nu mă primesc. De la șapte ani dorm pe străzi. Nu m-a ajutat nimeni cu nimic. Mai muncesc și eu cu ziua la cimitir, mai car un ciment și îmi mai dau doi, trei lei. Nu știu ce o să fac la iarnă”, a precizat Amet Isein.

Colegul lui Amet, un alt Amet, dar cu 40 de ani mai mare, spune că din momentul în care a fost eliberat din penitenciar, fiind condamnat pentru omor, a dormit pe străzi pentru că nu are familie și nici unde să se ducă. Este bolnav și nu are bani să își cumpere tratamentul.

De când m-au eliberat de la pușcărie nu am unde să stau. Nu m-a ajutat nimeni, iar de aici de la Primărie nu au cum să mă ajute pentru că am buletinul de Hârșova. Nu pot să muncesc, sunt bolnav, am astm. Trăiesc din cerșit, nu fur, nu dau în cap”, a declarat Schender Amet, bărbatul de 62 de ani.

Pe lângă cei doi, pe o altă parte a Policlinicii își fac veacul alte persoane, care cel mai probabil vin seara și dorm acolo. Oamenii spun că este foarte multă mizerie și că mirosul este insuportabil.

Pentru declarațiile complete puteți urmări materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.