VIDEO. Orașul Ovidiu va avea, în maxim doi ani, un campus școlar cu creșă, gimnaziu și liceu

0
2055

Orașul Ovidiu se dezvoltă de la un an la altul, pe toate planurile, mai ales în domeniul învățământului. Un campus școlar va fi înființat, în următorii doi ani, pe raza localității. Este anunțul făcut de primarul George Scupra în cadrul unui interviu marca „Focus Press”.

Potrivit primarului orașului Ovidiu, este vorba despre o investiție privată care urmează a fi demarată începând din primăvara anului viitor.

”În orașul Ovidiu se va construi un campus școlar, vorbim despre creșă, grădiniță, gimnaziu și liceu. Va fi gata în cel mult doi ani și nu o spun eu, pentru că este o investiție privată, locația este lângă clinica privată OCH, la ieșire din Ovidiu spre Constanța, acolo vor învăța pe categorii de vârstă și pe grupe aproximativ 1000 de copii. Este o investiție necesară pentru orașul Ovidiu cu care o să ne mândrim”, a declarat primarul George Scupra, pentru Focus Press.

Potrivit acestuia, reprezentanții acestui lanț de unități de învățământ își propun ca, în maxim doi ani, această investiție să fie gata și să primească elevi atât din Constanța, cât și din Ovidiu.

Se vor apuca garantat din primăvara anului viitor și deja au depus documentația pentru obținerea autorizației de construire, dar bineînțeles că durează până își vor obține toate avizele. Va fi o școală acreditată de Ministerul Educației, potrivit normativului, iar bacalaureatul se va desfășura așa cum se desfășoară la oricare altă școală. Sunt 12 astfel de școli la nivel național. Acestea se află în zonele urbane mari. Una este în Constanța, există un astfel de campus școlar și în București, în Cluj, Oradea și Iași și nu întâmplător se află în zonele urbane mari. Aici trebuie să recunosc că primele trei variante nu au fost Ovidiu. Este vorba despre Spectrum și nu mai este un secret din moment ce au venit pentru avize și și-au cumpărat terenul din privat, pentru că nu l-au cumpărat de la Primăriua Ovidiu, nici nu am fi avut în zonă, dar sprijinim și punem umărul atât cât putem”, a mai precizat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Interviu complet:

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.