VIDEO. Părinții s-au luat la bătaie din cauza copiilor, în zona unui liceu din Medgidia

0
5550

Un scandal a izbucnit, la sfârșitul săptămânii trecute, în zona Grădiniței nr. 12 din Medgidia, care este arondată Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu“. Mai exact, acolo funcționează, de dată recentă, și Școala Gimnazială nr. 3 „Spiru Haret“. Așa cum se poate observa în clipul video atașat, doi bărbați s-au luat la pumni și se pare că totul ar fi pornit de la două eleve ale unității de învățământ, care s-au certat înainte. Directorul școlii a explicat, pentru Focus Press, întreaga situație, precizând că a fost sesizată și Poliția.  

Conflictul surprins în clipul video a avut loc sfârșitul săptămânii trecute, în zona Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu“ din Medgidia, de pe strada Dezrobirii, acolo unde funcționează și Grădinița nr. 12, dar și Școala nr. 3 „Spiru Haret“.

Așa cum se poate observa în imagini, doi bărbați s-au luat la harță și s-au lovit, în strigătele disperate ale copiilor care au luat parte la scandal. Unii părinți susțin că astfel de conflicte au loc frecvent aici.

Directorul Școlii Gimnaziale nr. 3, Nicoleta Georgeta Tonea, a explicat întreaga situație pentru Focus Press. Aceasta este director de cinci zile și ne-a menționat că sunt luate toate măsurile de siguranță pentru elevi.

„Noi am fost mutați de la Școala Gimnazială «Spiru Haret», de pe strada Theodor Aman nr. 44, în câteva zile, 4-5 zile. O școală întreagă, cu bază materială, cu secretariat, cu arhivă, cu tot, în locația de pe Dezrobirii nr. 1, și anume într-un corp din incinta Liceului Tehnologic «Nicolae Titulescu». Cu sprijinul doamnei director Vasilescu Rodica. Am fost mutați aici, într-o locație nouă, când școala nu avea director. Aici, doamna Vasilescu, pentru că știa specificul școlii noastre, fiind o școală cu grad mare de defavorizare socială, încadrată într-un grad de risc, a gândit un circuit separat față de elevii dumneaei. A gândit un circuit prin spate, pe o altă intrare, a pus un sistem de siguranță cu cartelă la poartă și un alt sistem de siguranță în locația noastră. Deci, copiii trec prin două filtre. Și a interzis, cu desăvârșire, accesul părinților în școală. Pe camerele de supraveghere nu există niciun incident în curtea școlii. Este exclus.

În a doua zi de numire a mea ca director, am făcut o adresă către Poliția Locală și am cerut sprijinul ca, la schimbarea ciclurilor, adică dimineața și seara, dar și la prânz, să ne asigure paza și securitatea la poarta școlii, dincolo de accesul securizat, cu cartelă. Plus că avem și camere video.

Într-o zi, din motive ce nu au ținut de ei, au întârziat (polițiștii locali – n.r.). Într-o singură zi! La prânz, pentru că am fost anunțată și am văzut ce s-a întâmplat. Două fetițe de la noi din școală s-au certat pe trotuar, în afara curții școlii. Părinții lor au venit și s-au luat la bătaie. S-au îmbrâncit. Eu am venit imediat, am sunat la directorul Poliției Comunitare, care a trimis, de urgență, un echipaj. Mi se pare că acesta a sunat și la Poliția Română, care a trimis un echipaj. Conflictul se dezamorsase.

I-au luat pe toți de acolo și i-a dus la audieri, la secție. Dar nu s-a întâmplat în curtea școlii. Copiii noștri au circuit separat, nu se întâlnesc nici cu grădinița, nici cu cei din liceu. Iar astfel de conflicte nu sunt frecvente“, a declarat, pentru Focus Press, Nicoleta Tonea, directorul Școlii nr. 3 din Medgidia.

În cauză, inspectorul școlar general constănțean, prof. Sorin Mihai, a precizat, pentru Focus Press, că situația va fi verificată.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.