VIDEO. Peste 4.000 de pacienți cu cancer au fost tratați gratuit la MedEuropa, în ultimii cinci ani

0
296

Numărul cazurilor de cancer în creştere la nivel naţional şi mondial, estimările pentru România indică în jur de 100.000 de noi cazuri de cancer anual. Aproape 1% dintre cazurile noi din 2021 au fost înregistrate în judeţul Constanţa. Cele mai Frecvente localizări sunt raportate a fi la nivelul colului uterin, prostată şi sân.


În cei 5 ani de la deschidere, în centrul MedEuropa din Constanţa au fost trataţi – gratuit şi fără niciun cost suplimentar – peste 4.000 de pacienţi, cu un total de peste 100.000 de şedinţe de radioterapie. Un sfert dintre tratamente au fost indicate în cazul unui cancer mamar, 15% localizări la nivelul colului uterin, în timp ce 12°/0 dintre pacienţi au primit recomandare de radioterapie pentru un cancer pulmonar. Un bărbat din zece pacienţi trataţi în centrul MedEuropa a avut o tumoră localizată la nivelul prostatei.

Avem foarte multe colaborări cu toate instituțiile medicale care se ocupă cu tratarea cancerului, atât din județul Constanța cât și din județele limitrofe. Am tratat cu succes 4.000 de pacienți fără nici un cost”, a spus dr. Cora Gache, medic șef secție Radioterapie.

La Constanța am găsit specialiștii pentru a deschide aici o locație. Suntem un centru terțiar, specialitatea fiind radioterapie. Scopul nostru este de a oferi pacienților tratamentele de radioterapie care lipseau în această zonă. Facem lucrul acesta gratuit iar în spatele nostru se află mai mulți investitori din Europa” a declarat directorul general MedEuropa, Bogdan Angheloiu

“A fost un mare ajutor pentru mine aceasta clinica. Eu nu am stiu de ea, mi-au spus la București. Am venit și am început imediat tratamentul. Am avut un cancer de col uterin, gradul 3. Vreau sa le spun tuturor pacienților care au primit diagnosticul de cancer sa vina cu mare încredere către această clinică“, a precizat Marin Lăcrămioara, pacientă MedEuropa.

Video:

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.