VIDEO. Polițiștii craioveni au prins și încătușat un șofer drogat care a fugit de la locul accidentului: tot ei au fost trași la răspundere de superior pentru că nu purtau masca de protecție

0
185

Un șofer de 38 de ani, aflat sub influența drogurilor, și-a abandonat mașina cu care provocase un accident în Craiova, după care și-a văzut de drum cu un taxi ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Polițiștii l-au găsit ulterior aiurind la marginea drumului, scrie observatornews.ro


Numai că, deși polițiștii și-au făcut datoria și l-au urmărit pe individul inconștient pe care l-au prins și încătușat, tot au fost trași la răspundere de superior pentru că nu purtau masca de protecție.
Acest scandal a luat amploare, iar în mediul online, pe pagina de Facebook a Sindicatului Polițiștilor din Dolj a fost făcută urmâtoarea postare:

“Acest contribuabil, care nu poate să își mențină echilibrul, a condus autoturismul marca Toyota Rav 4 pe strada Calea București, a intrat pe contrasens și a lovit glisiera de pe marginea părții carosabile! Un cetățean l-a filmat și a sunat la 112 dar între timp conducătorul auto s-a urcat în autoturism și a părăsit locul accidentului. A fost depistat la scurt timp de polițiști pe Calea București, care au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor polițiștilor fiind urmărit pana în zona SUCPI, unde a abandonat autoturismul, s-a urcat într-un taxi care l-a dus până în Rovine, acolo fiind depistat de polițiști în zona restaurantului Cleo! Persoana depistată a fost interceptată, imobilizată, încătușată și condusă la sediul poliției pentru luarea măsurilor legale. Ulterior a fost testată cu aparatul drug test rezultatul fiind POZITIV, iar asupra sa au fost găsite droguri!
Oare acest cetățean era un pericol public?
Polițiștii care îl alergau ar fi trebuit să fie mai interesați de portul măstii de protecție sau de imobilizarea acestui individ în cel mai scurt timp?

Dragi polițiști din Dolj, trageți aer în piept și vă rugăm să vă faceți trei cruci mari!
Împuternicitul la comanda I.P.J. Dolj în loc să felicite polițiștii pentru modul de intervenție, cere “REFERAT CU PROPUNERI ÎN CONSECINȚĂ” pentru că așa vrea el, atenție propunerile nu sunt pentru persoana depistată, CI PENTRU POLIȚIȘTI care nu purtau masca de protecție în timp ce alergau un “cetățean” prin tot orașul”


Vă supunem atenției mesajul integral al domnului împuternicit pentru a-l studia:

,,Dl D. împreună cu șeful SR și SOP, doresc pana luni dimineață să mi prezentați în amănunt modul de acțiune începând cu instructajul efectivelor, existența dotării, reacția la intervenție, raportarea evenimentului, etc…și referat cu propuneri în consecinta!”

Suntem siguri că domnul împuternicit nu știe să folosească armamanetul din dotare în alergare, cum suntem siguri că nici nu a alergat un hoț în viața lui. Oare alergatul după infractori este o “activitate intensă”?
Conform Hotărârii 13/01.08.2020 sunt exceptate de la purtarea măștii de protecție persoanele care desfășoară activități fizice intense.
Singura preocupare de la învestire a împuternicitului este sancționarea polițiștilor din I.P.J. Dolj. Așa cum am mai spus, a greșit județul!

Cine ridică sabia, de sabie va pieri! Cine seamnă vânt, culege furtună!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.