VIDEO. UPDATE. Prefectul și procurorii iau măsuri din cauza focarului de infecție provocat de oile înecate în Portul Midia și aruncate într-o groapă

0
599

După descoperirea gropii în care au fost aruncate oile înecate în urma eșuării navei Queen Hind, Prefectura Tulcea a convocat Comitet Local pentru Combaterea Bolilor. S-a deschis și o anchetă, coordonată de Parchetul Curții de Apel Constanța.

Cadavrele oilor înecate după eșuarea navei Queen Hind, în Portul Midia, au fost descoperite într-o groapă de pe raza județului Tulcea.

S.C. Cazacioc&Co S.R.L. trebuia să le incinereze, dar ele au fost găsite îngropate în localitatea tulceană Smârdan.

Din cauza focarului de infecție, Instituția Prefectului – Județul Tulcea a convocat de urgență Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor. Vor participa reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea și ai Gărzii de Mediu Tulcea.

În jurul gropii în care au fost aruncate oile înecate, au fost descoperiți mulți șobolani morți. Reamintim că analizele efectuate au arătat valori ce depășesc cu 300% limitele admise pentru antrax.

În cauză s-a deschis și o anchetă pe rol, coordonată de Parchetul Curții de Apel Constanța.

UPDATE. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a pus în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare, în două locaţii situate pe raza localităţii Măcin, judeţ Tulcea. În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019, în Portul Midia.

În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate. 

Cercetările continuă, cu privire la reprezentanţii societăţii care au contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului (art. 98, alin. 2, lit. a din OUG 195/2005) şi regimul deşeurilor ( art. 63, alin.1,lit. b din Legea nr. 211/2011).

V.I.

Vă avertizăm că urmează imagini șocante

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.