VIDEO. Primarul municipiului Tulcea nu va accepta o alianță cu PSD la nivel local: merge înainte cu USR și PER

0
2559

Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, este dezamăgit de alegerea PNL de a forma o coaliție de guvernare cu PSD. Acesta își dorește ca, la nivel local, PNL să colaboreze, în continuare, cu PER și USR.

„Sunt convins că puteau exista mult mai multe soluții și soluția pe care am propus-o dintotdeauna era alianță cu USR-PLUS. (…)

Sunt și primarul municipiului Tulcea și președintele PNL a întregii organizații tulcene și am desfășurat o aprigă campanie, de fiecare dată de când sunt președinte, împotriva principalului adversar, PSD.

Bineînțeles că la început nu am crezut, apoi am fost consternat, apoi am fost supărat, m-am simțit umilit, trădat. Alături de mine s-au simțit și colegii mei, și cei mai mulți cetățeni care ne-au acordat votul de încredere.

De câte ori am avut ocazia, m-am exprimat că nu sunt de acord cu această alianță. Încă mai cred că și părerile contra fac parte tot din PNL și că nu generează repercusiuni.

Am votat împotriva alianței, însă nu aș vrea să confundăm politica cu administrația. La nivel local se face administrație publică, iar noi aici avem o alianță cu PER și cu USR. Și îmi doresc această alianță să fie până la sfârșitul acestui mandat“, a declarat președintele PNL Tulcea, primarul Ștefan Ilie.

Dacă va primi vreun ordin ca și la nivel local PNL să colaboreze cu PSD, acesta va refuza, dorind să funcționeze, în continuare, la Tulcea, alianța cu PER și USR, până la sfârșitul mandatului. Atâta timp cât și acestea își doresc.

„Eu am fost unul dintre promotorii alianței cu USR-PLUS, am încercat din toate puterile mele de a realiza o uniune înaintea alegerilor locale, când am fi câștigat detașat atât Primăria Municipiului, cât și președinția Consiliului Județean. Am fost unul dintre cei care am strâns semnături pentru fără penali și, de fiecare dată, am sprijinit USR-PLUS în toate activitățile pe care le-au desfășurat. Din păcate, nu s-a putut realiza această alianță înainte de alegeri, însă am reușit să facem o alianță doar la nivelul Consiliului Local al municipiului – pentru că ei nu au reprezentanți în Consiliul Județean -, în care deținem majoritatea.

Și aș vrea ca partenerii mei să nu confunde alianța pe care partidul o face la nivel central cu alianța de la nivel local, unde eu voi rămâne fidel principiilor în care cred.

Dacă se va întâmpla să fiu obligat sau să primesc un ordin să facem alianță cu PSD la nivel local – ceea ce eu cred că nu se va întâmpla, pentru că eu cred că PNL își va păstra măcar o umbră de bun simț politic -, eu voi refuza o alianță cu PSD și voi merge în continuare cu cei cu care sunt în alianță.

Atât timp cât și ei vor, pentru că alianță cu forța nu se poate: dacă partenerii noștri de la USR și PER vor să mergem înainte în alianță, cu drag o vom face până la final și ne vom promova proiectele“, a explicat Ștefan Ilie.

În 2024, dacă nu va fi exclus din partid, acesta va candida pentru Primăria Tulcea tot din partea PNL.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.