Criză de personal la centrala de la Cernavodă: SNN plăteşte milioane euro pentru a aduce instructori care să pregătească operatorii nucleari şi dispecerii de tură

1
3979
sursa foto: Nuclearelectrica

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), administratorul centralei nucleare de la Cernavodă, anticipează o criză de instructori autorizați să pregătească la simulator personal înalt calificat pentru operarea centralei, respectiv operatori nucleari principali de cameră de comandă (ONPCC) și dispeceri șefi de tură (DST), și intenționează să aducă astfel de instructori din afara companiei, relatează profit.ro.

Anul acesta, 5 operatori au părăsit Nuclearelectrica, angajându-se la o centrală nucleară din Emiratele Arabe Unite, reaminteşte profit ro. În consecință, SNN a lansat acum o licitație pentru a achiziționa servicii de pregătire pentru personalul de exploatare, în vederea funcționării centralei în condiții de siguranță și securitate nucleară.

Astfel, Nuclearelectrica vrea să contracteze trei instructori de simulator pentru formarea de operatori nucleari principali și de dispeceri șefi de tură. Contractul ar urma să fie derulat pe o perioadă de 4 ani și să includă furnizarea unui număr de 5.550 de ore de pregătire pe an, în total 22.200 de ore. Valoarea totală a achiziției este estimată la circa 3,12 milioane euro plus TVA, mai arată profit.ro.

1 COMENTARIU

  1. Este doar efectul de bumerang pe care se bazeaza SNN.
    AM lucrat la U1, la U2, dar cand a fost sa ramanem pe exploatare, surpriza, nu trebuie sa fi din Cernavoda….
    Nu a-ti vrut la exploatare oameni care au facut sistemele, ci ” scolim”, viitori operatori….
    Mentalitate pur ROMANEASCA……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.