VIDEO Protest la Petromidia: muncitorii cer salarii mai mari, dacă rafinăria tot explodează odată la câțiva ani

1
4644

Câteva zeci de muncitori, angajați ai Rompetrol Rafinărie SA, protestează la Petromidia, acolo unde, la finalul săptămânii trecute, o explozie a avut loc omorând pe loc un angajat și rănind alți cinci.

Muncitorii care participă la protest susțin că vor salarii mai mari față de cele actuale, ținând cont de riscurile la care sunt supuși, dat fiind că rafinăria a explodat de două ori în ultimii cinci ani, odată în august 2016, iar a doua oară săptămâna trecută, vineri, 2 iulie 2021. În ambele situații au fost înregistrați morți din rândul salariaților.

Iată ce au transmis reprezentanții companiei:

În cursul acestei dimineți, un grup de angajați s-a adunat în fața rafinăriei Petromidia, pentru a-și manifesta solidaritatea cu colegii răniți în incidentul de vineri. În același timp, au aprins lumânări în memoria colegului înmormântat în cursul zilei de ieri.

Ne alăturăm și le mulțumim pentru acest gest, într-un moment dificil pentru familia Rompetrol!

În același timp, acestia au discutat cu reprezentanții companiei, pentru ca împreună să putem găsi soluții suplimentare pentru creșterea siguranției pe platforma Petromidia. În contextul negocierilor sindicale în curs, legate de majorarea salariilor din contractul colectiv de muncă, aceștia și-au reiterat si dorințele și așteptările financiare.

Considerăm că doar printr-o strânsă colaborare între companie și toți cei care activează pe platforma Petromidia (angajați, contractori, subcontractori, furnizori de servicii și produse) putem găsi cele mai bune și mai sigure soluții pentru creșterea siguranței operaționale a unităților de producție și a personalului adiacent.

Cu sprijinul acționarilor, compania a alocat, în fiecare an, sume importante pentru modernizarea și revizia / verificarea unităților de producție, alinierea la noile tehnologii (senzori, unități de control de la distanță, sisteme de prevenire și monitorizare), reducerea impactului asupra mediului, dar și în ceea ce privește personalul și pregătirea lui (echipamente, simulări, exerciții, antrenamente etc.).

În condițiile actuale – activitatea de producție oprită și cercetarea în desfășurare, compania încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru protejarea angajaților și menținerea locurilor de muncă în această perioadă.

Este responsabilitatea noastră, a companiei și a angajaților, să găsim și să implementăm cele mai bune soluții pentru o creștere continuă a gradului de securitate pe platformă. În același timp, împreună depunem toate eforturile pentru a menține în funcțiune această unitate, pentru a crea locuri de muncă, pentru a asigura combustibili de calitate în România și regiune, pentru a genera taxe și contribuții la bugetele de stat locale și centrale, precizează reprezentanții companiei.

D.A.

1 COMENTARIU

  1. Dati salarii mai mari si pompierilor civili de acolo, care se risca sa stinga incendiul, nu-i mai tineti pe un salariu mizer de 16-17 milioane

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.