VIDEO. Protest neautorizat la Constanţa împotriva noilor restricţii: “Jos Arafat!”; “Să vină Stelian Ion!”

0
2857

În cursul zilei de duminică, 28 martie a.c., în fața Instituției Prefectului județului Constanța, sute de persoane s-au strâns pentru a protesta împotriva noilor restricții împotriva răspândirii COVID-19.

Precizăm că duminică seară, la orele 18.00 magazinele se vor închide, iar circulația va fi restricționată după ora 20.00.

Doar pe baza unei declarații pe proprie răspundere constănțenii vor putea ieși din case sau cu adeverința de la angajator, asta în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile în care incidența este peste 4 la mia de locuitori.


În cazul în care incidența este peste 7,5 la mia de locuitori, restricțiile se vor aplica de luni până duminică.

Revenind la protestul organizat duminică la Prefectură, precizăm că la manifestarea neautorizată sunt prezente și forțele de ordine care au încercat să împartă protestatarilor măști de protecție sanitarră.

S-a făcut remarcat la acest protest Bogdan Oancea, cel care organiza festivaluri pentru copii şi care a intrat live, la un moment dat, alături de nişte minori. A sesizat greşeala şi a oprit live-ul, comentând: “Nu vă mai expun prea mult, dacă sunteţi minori nici nu trebuia să vă expun”. Tot Oancea a strigat: “Să vină Stelian Ion”, el comentând că înainte politicianul îi răspundea la telefon, dar acum, de când e ministru, nu mai răspunde.

Unul dintre organizatorii protestului, un tânăr care susţine că e sportiv, a vorbit despre HORECA şi că aceasta “este ucisă sistematic”, iar şcolile sunt închise:

După scandările de la Prefectură, protestatarii au pornit pe jos, spre Zona Peninsulară, iar apoi pe marile bulevarde ale Constanţei.

Amintim că rata de infectare la nivelul județului Constanța înregistrată duminică, 28 martie a.c., este de 4,14, iar în municipiul Constanța este de 6.29.

Lista cu rata de infectare în fiecare localitate constănțeană AICI.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.