VIDEO. PSD va vota moțiunea, dar vrea alegeri anticipate

0
126
Marcel Ciolacu - foto arhivă

Președintele PSD a declarat duminică, 5 septembrie a.c., că dacă moţiunea depusă de USR și AUR va ajunge în plen, social-democrații o vor vota, dar doar dacă cele două partide acceptă organizarea alegerilor anticipate.

„Dacă moţiunea alianţei USR – AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota, dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea, să nenorocească PNRRul, ci vom merge până la capăt: alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR – AUR trebuie să susţină acest demers.

Dacă moţiunea alianţei USR-AUR nu ajunge la vot în plen, suntem dispuşi să vorbim cu USR şi AUR să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentru a avea cele 234 de voturi şi în zece minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să plece“, a declarat Marcel Ciolacu la finalul Biroului Politic Naţional al PSD.

Liderul social-democrat susține că USR dorește să rămâne la guvernare, dar să scape de Florin Cîțu.

„Încă de joi, PSD a prezentat public moțiunea de cenzură, am arătat și 157 de semnături legale. Am invitat atunci USR PLUS şi AUR să discutăm pe marginea textului şi să depunem împreună o moţiune care să aibă minimum 234 de semnături. USR PLUS a ales, însă, o alianţă cu AUR şi, cu aroganţa specifică, nu au dat niciun semn. Nu au făcut nici măcar gestul minim de a ne transmite textul moţiunii. Chiar îi felicit pe cei de la AUR că s-au folosit de USR pentru a-şi creşte vizibilitatea publică.

Acum, creatorii acestei crize ar dori ca PSD să decidă cine câștigă între USR și PNL, eventual tot PSD să stabilească și cine câștigă congresele de la PNL sau USR. Prioritatea lor nu este rezolvarea crizei politice. USR PLUS a anunțat, deja, că rămâne în Guvern. Cu alte cuvinte, o să ne trezim tot cu Barna, cu Ghinea, Năsui, cu ocazia acestui nou șantaj sau poate o să-l vedem înapoi și pe Vlad Voiculescu.

USR a și recunoscut chiar că îl vrea doar pe Cîțu plecat, dar el să rămână în continuare la guvernare, să distrugă ceea ce a mai rămas“, a mai spus Ciolacu.

Acesta a precizat și că PSD va participa la ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de luni, 6 septembrie a.c., convocată pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.