VIDEO Reacții ale sindicaliștilor după scandalul lui Cristian Ciocan. Europol: „Dacă era un simplu agent, era deja dat afara din politie”

0
7305

Scandalul în centrul căruia se află comisarul-șef Cristian Ciocan provoacă numeroase reacții în rândul polițiștilor. Sindicatul Europol a criticat reacția ministrului Lucian Bode, care i-a sărit în ajutor și i-a luat apărarea lui Ciocan, care se află de un an împuternicit pe funcția de director al Unității de Politici Publice din MAI.

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, sindicaliștii din Europol susțin că ministrul Lucian Bode ar trebui să vadă miezul problemei.

Avem prima reacție a ministrului Bode despre cazul Ciocan. Cea mai mare problema a ministrului Bode se pare că nu e comportamentul și atitudinea suburbană a comisarului șef Ciocan la adresa polițiștilor care au aplicat legea, aflat în subordinea să directă în cadrul MAI, ci faptul că aceste imagini au ajuns în spațiul public.
E că și cum victima unui viol este întrebată întâi cât de scurtă era fustă pe care o purta și abia apoi despre trauma prin care a trecut” transmite sindicatul Europol pe pagian de Facebook.

Sindicaliștii mai precizează că “dublă măsură cu care acționează ministrul Bode ne demonstrează că, în continuare, în MAI dreptatea se împarte după poziție și funcție, atâta timp cât suntem ferm convinși că dacă atitudinea și comportamentul lui Ciocan ar fi fost manifestate de un agent de poliție, acesta ar fi fost de mult cercetat, condamnat și dat afară din Poliție.

Să nu uităm că în cazul de la Buzău, ministrul Bode nu a avut nevoie nici de verificări, nici de un raport din partea Poliției Române pentru a stabili el că polițiștii nu au acționat corect“.

Și pentru că ministrul Bode se întreabă de ce un sindicat se implică într-o astfel de chestiune, înțelegem că el a fost obișnuit doar cu lideri sindicali obedienți și slugarnici sau care se autointitulează sindicaliști, așa cum s-a autointitulat și Ciocan, însă Sindicatul Europol, precum a acționat în fiecare situație, va continuă să ia atitudine și să își apere polițiștii care aplică legea și ajung să fie pedepsiți pentru asta.

Au trecut patru zile de la acest incident, iar fiecare ora care trece fără că ministrul Bode să sancționeze acest derapaj al comisarului șef Ciocan sub pretextul unor verificări, ne determina să credem că asemenea comportamente sunt tolerate și încurajate la nivelul MAI”, se mai arată pe site-ul sindicatului.

După apariția informației privind amendarea lui Cicoan cu 6.000 de lei pentru șapte fapte, printre care intrarea pe o stradă cu accesul interzis, la volanul unei mașini care nu avea asigurare și cu ITP expirat, MAI a transmis că se vor face cercetări, iar joi a precizat că ministrul Bode „a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MA”, precizează Realitatea.net.

În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.