VIDEO. Recomandările dr. veterinar Andra Bratu de la Vetzone pentru animalele de companie, în sezonul rece

0
395

Iarna și-a făcut simțită prezența, anul acesta, chiar din prima zi a lunii decembrie, iar la fel ca şi oamenii, și animăluțele de companie au nevoie de o îngrijire specială în această perioadă.

Temperaturile scăzute pot avea efecte negative asupra animalelor de companie, iar de cele mai multe ori, stăpânii acestora uită că animăluțele lor au nevoie de adăposturi calde, ca și ei. Unii dintre aceștia își lasă animalele în curte pentru perioade mari de timp, crezând că toate animalele sunt obișnuite cu traiului în aer liber și, de fapt, pun animalele în pericolul de a contracta boli grave.

Medicii veterinari din cadrul Spitalului Medical Veterinar VETZONE Constanța sunt mari iubitori de animale și se implică în mod activ în ceea ce privește sănătatea animăluțelor, aşa că ne-au explicat cum trebuie în această perioadă.

Reporterii Focus Press au stat de vorbă cu dr. veterinar Andra Bratu, care a explicat că și aceste suflete care ne sunt credincioase suferă de frig, având nevoie de o atenție deosebită din partea noastră.

„Recomandăm proprietarilor de animale, înainte să le scoată afară pe perioada iernii să folosească hăinuțe pentru animăluțe, mai ales dacă vorbim de câinii de talie mică cu blană scurtă. Este important să facem o trecere treptată de la cald la rece. Este important să avem grijă de câinii care stau afară, să folosim cuști, cu paie în interior (…) Mâncarea trebuie să fie mai consistentă iarna, iar animăluțele de companie trebuie neapărat vaccinate pe perioada sezonului rece”, a spus dr. veterinar Andra Bratu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.