VIDEO. Aleşii, sub lupa FOCUS PRESS: Averea fostului şef al Statului Major al Forţelor Navale, în prezent consilier judeţean PSD

1
602

După 40 de ani de carieră în Marina Militară Română, viceamiralul Alexandru Mîrșu a trecut în rezervă, în această vară. Imediat, el a intrat în P.S.D., după alegerile locale devenind consilier județean, fiind pe a doua poziție pe lista de candidați a social-democraților constănțeni.

Viceamiralul Alexandru Mîrșu a obținut, în urma alegerilor locale, primul său mandat de consilier județean, candidând din partea P.S.D. Constanța. El a trecut în rezervă în această vară, din poziția de șef al Statului Major al Forțelor Navale, după o carieră militară de 40 de ani. Mîrșu a absolvit cursurile Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“ în anul 1984, după care a ocupat mai multe funcţii de comandă şi de stat major. Între 2005 și 2006, a fost comandantul BLACKSEAFOR, trei ani mai târziu a fost promovat în funcţia de locţiitor al comandantului Flotei Forțelor Navale Române, apoi comandant al Flotei, iar din decembrie 2013 a fost numit şeful Statului Major al Forţelor Navale.

Viceamiralul Alexandru Mîrșu. FOTO SMFN

Viceamiralul Mîrșu a fost al 34-lea șef al Statului Major al Forțelor Navale și este amiralul care a deținut comanda Marinei Militare Române pentru cea mai lungă perioadă de timp după Revoluție.

Cu prilejul trecerii în rezervă, i-a fost conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de „Cavaler“, cu însemn de pace, pentru militari, din partea preşedintelui României, pentru întreaga activitate depusă în slujba ţării. De-a lungul carierei, i-au fost conferite alte unsprezece ordine şi medalii.

Potrivit declarației de avere, Alexandru Mîrșu deține un teren intravilan de 500mp în Agigea, un apartament de 60mp în Constanța și o casă de 140mp în Năvodari, toate cumpărate împreună cu soția. În 2004, viceamiralul și-a cumpărat o Nubira, iar anul acesta o Skoda Karoq.

Noul consilier județean are și două conturi curente în bancă, unul de 54.000 de lei și altul de 9.000 de euro. În 2019, Mîrșu a obținut venituri salariale de 156.000 de lei, de la Forțele Navale.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Excelenta si de toata lauda cariera militara, inexplicabila si de scurta durata cariera politica!E grea politichia in zilele noastre si nu oricui ii este dat sa faca fata la toate meandrele si hatisurile acesteia, dupa o educatie cazona de 40 de ani!Mai bine mai degraba, decat prea tarziu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.