VIDEO. Șeful ISU Dobrogea, despre intervenția pompierilor: ”S-au strecurat niște erori”

0
1034
Mihail Cristian Amarandei, seful ISU Dobrogea

Șeful ISU Dobrogea, col.dr.ing. Mihail Cristian Amarandei, a făcut declarații, chiar în poarta Inspectoratului, cu privire modul de intervenție al pompierilor în cazul incendiului de pe Bulevardul Mamaia, de marți, 16 februarie.

Potrivit declarațiilor acestuia, a existat o eroare, o disfuncționalitate în ceea ce privește intervenția, însă consideră că pompierii militari au făcut tot posibilul pentru a respecta procedurile specifice. Mai multe anchete se desfășoară în acest moment.

Iată ce a declarat comandantul ISU Dobrogea

”Verificăm punct cu punct, pas cu pas, cum s-au desfășurat operațiunile de alertare, alocare de resurse, organizarea și desfășurarea intervenției, ca să vedem unde sunt acele disfuncționalități care au condus la producerea unor neînțelegeri în ceea ce privește modul cum au ajuns la locul intervenției forțele alocate.

Din păcate s-au strecurat niște erori în ceea ce privește timpul în care a ajuns la locul intervenției autoscara, aceasta fiind o autospecială din cadrul altui detașament, Detașamentul Palas, care se află la o distanță de 8-9 kilometri față de locul incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9:41 de minute și nu cum s-a declarat inițial, la 9:27.

După înregistrările pe care le avem, ora 9:30 este ora când autospeciala a plecat și 9:39 este momentul în care a trecut prin fața inspectoratului. Din ceea ce au raportat subofițerii care încadrau autospeciala, la intersecția străzii Mircea cel Bătrân cu bulevardul Mamaia se crease un ambuteiaj și autospeciala nu a avut, efectiv, pe unde să treacă. În acest sens a fost solicitat și sprijinul unui echipaj de Poliție pentru a asigura defluirea. În mod normal, autoscara trebuia să fie solicitată după primirea apelului și după ce erau alertate echipajele de la Detașamentul slt. Fripis. (…) există o neconcordanță cu privire la ceea ce comunică personalul de serviciu din dispecerat și ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detașamentul Palas.

Momentul anunțării în dispecerat este, cu aproximație, 9:17, timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detașamentul Palas. Acum încă suntem în cercetare, atât în comisia constituită la nivelul Inspectoratului, cât și în comisia venită de la Inspectoratul General. Credem că acolo (la Detașamentul Palas – n.r.) a fost o eroare. În mod normal, autospeciala pentru lucru la înălțime trebuia trimisă în timpul cel mai scurt (…) Consider că, în condițiile respective de la locul intervenției, colegii au încercat să-și respecte întrutotul procedurile de lucru în astfel de situații”.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.