VIDEO Șeful ISU și șeful SAJ, precizări importante despre marinarii de pe nava care s-a scufundat

0
868

Marinarii de pe nava scufundată au fost aduși în cursul dimineții de vineri, 12 martie, a.c., la cheu pentru a fi transportați la spital. Managerul Serviciului Județean de Amblanță din Constanța, dr. Laureanțiu Bădescu, susține că marinarii sunt stabili hemodinamici. Au fost testați COVID, iar rezultatul este negativ.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a alocat resursele necesare pentru a asigura triajul celor 9 membri ai echipajului, care au supraviețuit și au fost transportați în Portul Constanța. Ne-am deplasat cu două echipaje medicale, respectiv un B2 și un C1 și 2 autospeciale de transport victime multiple. De asemenea, au fost mobilizate o autospecială de transport persoane, un microbuz și autospeciala CBRN, pentru operațiunile de decontaminare. De asemenea, au fost alocate și resurse de la Serviciul Județean de Ambulanță, respectiv două echipaje medicale și împreună am desfășurat acțiunile de triaj“, a declarat col.dr.ing. Mihail-Cristian Amarandei. Dr. Laurențiu Bădescu susține că marinarii au stat 5-6 ore în apă: “Trebuie investigați la UPU Constanța radiologic și paraclinic“.

Amintim că o navă deținută de un armator ucrainean care plecase din portul Rostov spre portul Constanța s-a scufundat în cursul dimineții de joi, 11 martie, a.c., în Marea Neagră, în apele internaționale, la 60 mm în larg. Comandantul navei a făcut un apel SOS, iar o navă GSP a plecat imediat pentru a oferi ajutor. Nava ucraineană s-a scufundat, doi marinari decedând, iar un al treilea fiind dat dispărut.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.