Maşina viceprimarului din Băneasa a fost vandalizată. Ce se întâmplă cu ancheta? “La noi, dosarele stau în sertare până se clasează sau până îmi trece supărarea că mi-au spart geamul”

0
420
Mașina viceprimarului din Băneasa a fost vandalizată. FOTO E.B

Viceprimarul comunei Băneasa se declară nemulțumit de modul în care decurge ancheta privind vandalizarea autoturismului său. Mai exact, acesta este de părere că ancheta va dura mult și bine, iar dosarul va prinde praf în sertarele anchetatorilor.

La începutul lunii februarie a.c., Eleonor Blăgan, viceprimarul din Băneasa și-a găsit mașina vandalizată, un Audi Q3. Autoturismul era parcat în centrul localității, în fața sediului CEC Bank, în momentul în care l-a găsit cu luneta spartă și cu un pietroi pe bancheta din spate. În ceea ce privește modul de operare al anchetatorilor, privind acest caz, vicele de la Băneasa, în calitate de parte vătămată, se declară total nemulțumit, mai ales că totul este ținut strict secret și nimeni nu spune nimic.

”Nm aflat nimic, nimeni nu spune nimic. Dacă puteți afla voi ceva, pentru că mie nu-mi spune nimeni nimic. Anchetele se fac așa ca la noi: se dă ”autor necunoscut” și se clasează. Dosarul se află la postul de poliție de la noi. Probabil că o să ne spună că datele sunt confidențiale. La noi, dosarele stau în sertare câte doi-trei ani până se clasează. Probabil, până îmi trece supărarea că mi-au spart geamul. Eu știu cine mi-a spart geamul. Eu sunt medic, sunt o persoană respectată în localitate, nu ar face nimeni așa ceva, doar primarul și fostul viceprimar, Paul Coliș și Mirea Mareș. A fost o acțiune ordinară de intimidare, altceva nu putea fi. Despre anchetă nu știu nimic, pentru că nu spune nimeni nimic. Știu că solicitaseră niște camere prin zonă, niște imagini, dar mai multe nu știu”, a declarat, pentru Focus Press, viceprimarul Eleonor Blăgan.

Am încercat și noi să obținem un punct de vedere direct de la sursă, la Poliția Băneasa, despre această anchetă. Nu pentru a solicita date cu caracter confidențial, ci chestii elementare care pot fi făcute publice, cum ar fi: dacă s-a făcut un cerc de suspecți, dacă au fost audiate persoane, precum și alte informații de acest gen. Însă, în ciuda insistențelor de a lua legătura telefonic cu șeful de post sau cu orice alt polițist de la Poliția Băneasa, nu a fost posibil. Am sunat de 5-6 ori și nimeni nu a răspuns la telefon. De fiecare dată când am sunat, a intrat faxul. În continuare vom cere un punct de vedere oficial de la comanda Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, pentru a afla și noi dacă telefoanele posturilor de poliție, afișate pe pagina web a IPJ, sunt puse doar de formă sau nu.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.