VIDEO. Senatorul PNL Constanța Septimiu Bourceanu, despre Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului

0
120

Septimiu Bourceanu, senator PNL de Constanța, a vorbit, în cadrul unui interviu Focus Press, despre activitate parlamentară. Acesta a declarat că a lucrat în echipă cu mai mulți colegi parlamentari pentru mai multe inițiative în domeniul sănătății.

Parlamentarul mai spune că astfel de legi necesită timp și că sunt multe de reglementat în domeniul sănătății. Un proiect interesant și necesar este „Planul Național de Combatere a Cancerului” care are scopul de a scădea timpii de asteptare de la aproximativ 200 de zile, la 30.

La aceste inițiative lucrez cu mai mulți colegi. Eu am ales să fac acest lucru. Eu m-am axat pe zona medicală- Planul Național de Cancer și mult mai multe, Dreptul la Medicină Individualizată. Planul Național de Cancer reprezintă dorința de a scădea timpul de așteptare, la 30 de zile. În cazul inițiativelor din zona de sănătate nu îți poți înșuși meritele pentru aceste inițiative, ci lucrăm mai mulți parlamentari la acestea. Astăzi o persoană care suferă de cancer poate solicita un computer tomograf, indiferent de clinica la care merge, de fapt medicul solicită acest lucru”, a declarat Septimiu Bourceanu, senator PNL Constanța.

Ce prevede Planul Național de Cancer

Actul normativ prevede că toţi cetăţenii români care se află pe teritoriul României, au domiciliul sau reşedinţa în România, cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai Spaţiului Economic European şi cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, precum şi străinii şi apatrizii care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul garantat de stat la serviciile de natură medicală, socială şi de susţinere psihologică cuprinse în Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, cum sunt: servicii medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, servicii de îngrijire, inclusiv îngrijiri paliative, servicii de psiho-oncologie, onconutriţie şi oncofertilitate, servicii sociale şi indemnizaţii lunare de hrană.

VIDEO:

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.