Firma fiului lui Cristi Borcea, amendată de Garda de Mediu Constanța cu suma de 60.000 de lei

0
595
sursa foto: Garda de Mediu Constanța

Garda de Mediu Constanța a dat o amendă de 60.000 de lei unui dezvoltator imobiliar, care realizează un ansamblu de șase imobile cu destinația de locuințe colective, cu regim de înălțime P+8 etaje, în zona cartierul Veterani.

Instituția a constatat că nu există spații de depozitare temporară, dotate cu containere pentru colectarea separată a deșeurilor din construcții, acestea fiind aruncate la ântamplare în incinta organizării de șantier.

Potrivit informațiilor noastre, dezvoltatorul proiectului imobilar este South Side Constanța Residence. Este vorba despre complexul rezidențial South Side Residence. Beneficiarul investiției este societatea Geometrik Build, controlată de Patrick Borcea, fiul lui Cristi Borcea, și Valentin Țăranu.

Geometrik Build SRL a fost înființată în data de 19 august 2020, având sediul pe strada Pictor Theodor Aman, numărul 20, din municipiul Constanța. Administratori și asociați, fiecare cu câte 50% din capitalul social, sunt Valentin Țăranu și Patrick Cristian Borcea. Societatea nu a avut activitate în 2020 și 2021 și a raportat datorii de 44.940.937 de lei.

Garda de Mediu Constanța:

„60.000 lei a fost amenda pentru dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani, care realizeaza un ansamblu de sase imobile cu destinatia de locuinte colective, cu regim de inaltime P+8 Etaje. La data verificarilor s-a constatat ca nu sunt amenajate spatii de depozitare temporara, dotate cu containere pentru colectarea separata a deseurilor din constructii, acestea fiind aruncate la intamplare in incinta organizarii de santier.
Conform OUG nr.92/2021 privind regimul deseurilor, pentru asigurarea unui grad inalt de valorificare si pentru facilitarea pregatirii pentru reutilizare, reciclare sau alte operatiuni de valorificare, producatorii de deseuri au obligatia sa colecteze separat deseurile si sa nu le amestece cu alte deseuri sau materiale cu proprietati diferite. Fapta se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 40.000 lei si 60.000 lei pentru persoane juridice”
.

P.I.

Citește și:

Cartierul Veterani se extinde: apar 7 noi blocuri de câte 8 etaje fiecare – focuspress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.