Reprezentanți ai Animal Society au acordat un interviu cotidianului Focus Press, în care au prezentat informații și despre adopția animalelor fără stăpân. Aceștia încearcă să schimbe mentalitatea cetățenilor față de cânii fără stăpân și pun accentul pe adopții: de ce să facem acest pas?
Primul pas pe care trebuie să îl facă cineva ce dorește să adopte un câine fără stăpân este de a discuta cu întreaga familie despre acest aspect și de a impune anumite reguli.
„Este important să ne interesăm despre câini, nevoile lor, dacă nu am avut niciodată, dacă avem destule resurse necesare pentru a-i cumpăra tot ce este nevoie, iar dacă avem copii, să îi învățăm cum să se comporte cu el“, au declarat reprezentanți ai Animal Society.
Totodată, aceștia au explicat de ce este bine să adopți un câine și nu să îl cumperi: „Eu nu descurajez oamenii care doresc să își cumpere un câine de rasă, însă trebuie să fie foarte atenți de unde cumpără, deoarece am întâlnit foarte multe situații în care animalele nu erau de rasă. Este o afacere destul de profitabilă. Câinii sunt chinuiți și ținuți doar pentru a se înmulți, ținuți în condiții mizere, nu sunt testați, vaccinați, deparazitați. Vrem să ne cumpărăm un câine de rasă? Bun, dar locul de unde îl achiziționăm trebuie să fie autorizat, însă costă mult animalele de rasă. Noi încurajăm adopția deoarece sunt foarte mulți fără stăpân. La adăposturile de câini sunt și cei de rasă“, au precizat reprezentanți ai Animal Society.
Ei au lămurit și alte aspecte legate de câinii pe care dorim să îi adoptăm: de talie mică, de talie mare, pui, adulți. Însă, specialiștii spun că, de fiecare dată, au recomandat să fie adoptați câinii seniori, deoarece sunt animale liniștite.
În studioul Focus Press, reprezentanții Animal Society au venit acompaniați de Bumi, un câine adoptat de aceștia care, în prezent, „lucrează“ de patru ani în cadrul asociației, pentru a face terapie cu minori și adulți, în special din spectrul autist
Animal Society este o organizație care se ocupă cu protecția animalelor, ce desfășoară două mari programe: sterilizări gratuite în diverse orașe, inclusiv în orașul Constanța, ce a demarat în 2022 și va continua și în anul ce urmează. Cel de-al doilea program se referă la educarea populației referitor la responsabilitatea față de maidanezi. Animal Society a fost înființată în 2017, de câțiva veterinari cu peste 20 de ani de experiență într-o mare organizație internațională de protecția animalelor (Four Paws).
Loredana MIHAI
Rugam politia din constanta sa patruleze zi si noapte, se arunca cu petarde in prostie, oriunde si oricand, in oameni, in animalutele strazii, de unde isi procura acesti huligani petarde, daca sunt interzise va rugam luati masuri urgente