VIDEO. Summer Wine alb și rose, vinurile perfecte pentru o zi caldă de vară

0
247

Specialistul Cramei Tohani ne prezintă, în această ediție a rubricii „Ce vin bem?“, două tipuri de vin, alb și rose, ambele din gama Summer Wine. Asta pentru că vara se apropie cu pași repezi, iar unul din cele mai apreciate tipuri de băuturi cu alcool este vinul: e ușor și răcoros.

Vinul Summer Wine alb este o combinație de Fetească albă și Chardonnay. Vinul se deschide cu note intense, ce amintesc de flori de vară și fructe zemoase, cu accente tropicale. Gustul este echilibrat și excelent structurat, Chardonnay-ul dominând plăcut.

Summer Wine rose combină Feteasca neagră și Busuioaca. Un rose strălucitor și elegant, ce amintește de culoarea zmeurei timpurii. Regăsim trandafir, prune și fructe de litchi. Gustativ, se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci.

„Ambele vinuri au la bază Fetească, unul albă și unul neagră, ambele fiind cupaje. Ambele sunt demiseci, nu sunt greu de băut și nu le recomand în combinație cu apă minerală. În cel alb regăsim note de mere verzi, puțin de pară și citrice. Are o aciditate bună și este foarte bine pus la punct în ceea ce privește echilibrul dintre miros și gust. Trebuie servit la 2-4 grade Celsius.

Dacă în cel alb am avut citrice, în cel rose regăsim zmeura și un miros floral. Are un gust foarte interesat, aduce puțin cu apa de trandafiri. Vinul are o aciditate ridicată, iar ca și asociere cu mâncare aș recomanda servirea lângă o salată cu un piept de pui sau chiar cu un pește“, a precizat Mihai Ionescu, somelierul Cramei Tohani.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.