VIDEO. Traficul portuar a crescut cu 15% în 2021. Au predominat cerealele și mineralele

0
164

La sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța are loc, miercuri, 8 decembrie a.c., o conferința de presă susținută de directorul general al companiei, Florin Goidea.

Acesta va discuta teme de interes, cum ar fi, evoluția traficului de mărfuri, investiții din fonduri europene și din surse proprii, etc. Directorul general al Portului Constanța subliniază importanța colaborarii cu operatorii portuari în cadrul unei conferințe de presă, conducerea Portului subliniază faptul că traficul mărfurilor, în special al cerealelor, a crescut cu 15 procente față de anii anteriori, fiind un an bun din punct de vedere al recoltelor si al comerțului.

„În Portul Constanța va fi înființată incă o stație de epurare, în afara celei construita în 1979. Este vorba despre un proiect care va fi finalizat anul viitor. Noua stație de epurare are rolul de a colecta apele uzate de la nave, așa cum prevăd normativele europene.

Vrem să înființăm și posturi de alimentare cu energie electrică a navelor staționate, pentru reducerea emisiilor provenite de la acestea”, a declarat Florin Goidea.

Cu privire la investițiile din sursă internă, există proiecte de circa 113 milioane de lei pentru dezvoltarea Portului și modernizarea lui. “Portul Constanța a fost proiectat la vremea respectivă ca fiind un port CF (cai ferate), s-a discutat cu reprezentanții Căi Ferate pentru reabilitarea acestora, astfel încât să nu mai fie folosite prea multe camioane, ci aceste linii ferate. Totodată, și digul de nord va fi refăcut cu bani din sursă internă, iar digul de larg se va reabilita prin atragerea de fonduri”, precizează Florin Goidea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.