VIDEO. Turistă de 54 de ani, salvată în Munții Măcinului

0
345

Misiune de căutare și salvare în Munții Măcinului.

În jurul orei 18.30, prin apel la numărul unic de urgență 112, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a fost anunțat despre faptul că, pe o potecă a Munților Măcinului, o persoană s-a accidentat la picior și nu mai poate continua deplasarea.

Către locul indicat cu ajutorul localizării GSP a telefonului femeii care a apelat sistemul unic de urgență a plecat un echipaj format din cinci subofițeri, cu o autospecială de primă intervenție, iar după aproximativ două ore salvatorii au identificat grupul de turiști și victima ce avea nevoie de îngrijiri medicale.

În urma evaluării victimei, a fost constat un traumatism la nivelul membrului inferior stâng, iar acesta a fost imobilizat.

Femeia de 54 de ani a fost transportată cu ajutorul unei tărgi speciale, ce este folosită pentru transportul victimelor în zone greu accesibile, într-o zonă de unde poate fi preluată de un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea.

Misiunea a fost contratimp deoarece locația GPS transmisă de apelant a fost una eronată din cauza lipsei de semnal din zonă, iar salvatorii au făcut eforturi de a localiza grupul de turiști, mai ales că era esențial de a găsi persoana vătămată înainte de căderea nopții.

Persoana salvată de pompierii militari ai Secției din Măcin este din municipiul București.

Având în vedere că sezonul turistic a început, iar vremea frumoasă ne îndeamnă să ieșim în natură, trebuie să fim pregătiți mai ales dacă alegem să facem drumeții în zone pe care nu le cunoaștem foarte bine. În Munții Măcinului, chiar dacă nu au o altitudine foarte mare, traseele sunt alunecoase, pline de pietre și praf.

Pompierii tulceni vă recomandă să aveți încălțări adecvate traseelor turistice pe care urmează să le parcurgeți, să vă informați de starea vremii și de dificultatea traseului. De asemenea, este important să nu părăsiți potecile și să țineți minte puncte de reper, pentru a le oferi autorităților în cazul în care aveți nevoie de ajutor, și să aveți suficientă apă la dumneavoastră.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.