Judecătorii vor reviziona filmările în dosarul răfuielii ca-n Vestul Sălbatic din județul Constanța, unde un bărbat a murit lovit cu o bucată de bordură

0
2699

Două găști rivale au generat un conflict pe străzile din Cogealac, scenele fiind desprinse, parcă, din Vestul Sălbatic. Este vorba despre mai mulți comercianți de legume-fructe care, se pare, aveau unele neînțelegeri. Astfel, un grup a venit din Tulcea, decis să-i dea o lecție unui bărbat cu care avea divergențe. Nu l-a găsit acasă, așa că a început „războiul“. Un bărbat a murit, șase au fost trimiși în judecată pentru omor calificat, tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Judecătorii Tribunalului Constanța au amânat cauza, pentru a reviziona înregistrările aflate la dosar.

„Amână cauza. Soluția pe scurt: Acordă termen la data de 7.06.2023, ora 12.00, pentru a se proceda la revizionarea înregistrărilor aflate la dosarul de urmărire penală, audierea inculpaților care doresc să dea declarație în cauză, discutarea cererilor de schimbare a încadrării juridice formulate în cauză, urmând a se înregistra dosar asociat având ca obiect verificarea măsurilor preventive dispuse în cauză faţă de inculpați“, potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Constanța, din data de 18.05.2023.

Inculpații trimiși în judecată sunt Gabriel Nicolae Dima, Florin Tudor, Constantin Bogdan Anghel, Fănuţ Nicuşor Dumitru, Dănuț Toma și Costel Ionuț Dumitru.

Totul a avut loc pe 20 iunie 2022, în localitatea constănțeană Cogealac. Aici, un grup de șase persoane a venit din Tulcea, din Sarichiol de Deal, pentru a se răfui cu un bărbat cu care se aflau în conflict, toți fiind comercianți de legume-fructe. De fapt, totul pornise de la niște pepeni, fiind vorba de împărțirea teritoriului din piețe. Nu l-au găsit acasă pe cel vizat, însă a început un scandal cu rudele lui. Cei din Tulcea i-au agresat pe cei din Cogealac, iar când agresorii au urcat în mașină să fugă, s-a produs tragedia.

Așa cum se poate observa și în imagini, conflictul pare desprins din Vestul Sălbatic, fiind vorba de un haos general, în care toți se lovesc folosind bâte. Însă, situația a degenerat, așa cum am precizat mai sus, astfel încât un bărbat din rândul tulcenilor a decedat pe loc, după ce un pietroi, fiind vorba de o bucată de bordură, cu greutatea de circa 4 kg, după cum au specificat procurorii, a pătruns prin geamul mașinii, aruncat de unul dintre cei agresați inițial, și l-a lovit direct în cap.

În urma acestui episod, a fost deschis dosar penal pentru omor, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, iar șase persoane implicate au fost arestate, ulterior fiind trimise în judecată.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Constanța, acum judecătorii urmând să revizioneze filmările.

Liliana BELCIUG

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.