VIDEO Un câine izolat pe malul unui râu, salvat de către salvamontiștii inimoși

0
95

Salvatorii din cadrul Salvamont Maramureș au primit un mesaj pe pagina e Facebook de la turistă care a fost în drumeție cu Mocăniță pe Valea Vaserului. Un câine era izolat pe malul râului, loc în care nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului semnificativ de apă.

Salvamontiștii au verificat informația de la colaboratorii din zonă și li s-a confirmat faptul că într-adevăr câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă.

În urmă analizei situației s-a decis intervenția de urgență (datorită atenționărilor meteo care anunțau ploi în următoarele zile existând riscul creșterii debitului de apa), salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formația Vișeu plecând în misiunea de a recupera animalul.

Intervenția a durat mai bine de 8 ore timp în care salvatorii au parcurs (peste 16 km) atât motorizat cât și la pas, intrând în apă, legați și asigurați în corzi, dat fiind debitul crescut al apei și problemelor cauzate de bolovanii și crengile din apă.

Până la urmă intervenția s-a încheiat cu bine, câinele fiind extras și recuperat din zonă dificilă în care se află de mai mult timp.

Câinele a fost transportat în localitatea Vișeu la domiciliul unuia dintre salvatori până în momentul în care va fi preluat chiar de cea care a cerut ajutorul salvamontiștilor.

Și pentru că intervenția s-a desfăsurat în zonă Paltin iar câinele avea nevoie de un nume salvatorii i-au pus numele… simplu…„PALTIN”.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.