VIDEO. Vasile Delicoti: „Vrem să construim un parc fotovoltaic al comunei Poarta Albă, care să deservească instituțiile și iluminatul public“

0
693

Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Focus Press, despre proiectele aflate în derulare la nivelul localității, dar și despre viitoarele obiective de investiții.

Edilul comunei spune că proiectele ce vizează modernizarea infrastructurii se vor realiza după finalizarea proiectului de înființare a rețelei de distribuție a gazelor naturale. Deocamdată, a fost reluată licitația publică privind serviciile de proiectare a stației prin care rețeaua de gaze va fi pusă în funcțiune.

„Vom continua proiectele de infrastructură – pentru că avem astfel de obiective de investiții prin Programul Naționale de Investiții (PNI) «Anghel Saligny», bani de la bugetul local, dar și bani de la Guvern, din bugetul de rezervă – abia după ce se va finaliza proiectul ce vizează înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, deoarece nu vrem ca să asfaltăm și după să spargem iar. Cred că este cel mai bine așa. Este disconfort, dar după vom asfalta. Aproape toate străzile din comună sunt prinse în aceste proiecte“, ne-a declarat Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă.

Administrația locală are în plan proiecte pe mai multe domenii, chiar și reabilitarea unităților sanitare din comuna Poarta Albă. Pe viitor, edilul dorește și construirea unei clinici medicale care să deservească mai multor localități din apropiere, dotarea cu mobilier și echipamente IT a unităților școlare, precum și construirea unui bloc ANL pentru cadrele didactice și a cadrelor medicale, dar și construirea unui imobil pentru tineri, cu 64 de unități locative.

Însă, Vasile Delicoti are în plan și construirea unui parc fotovoltaic al localității.

„Vrem să depunem documentația în vară, să vedem ce axe de finanțare sunt, pentru un parc fotovoltaic al localității, astfel încât să ne producem energia electrică și să nu mai cheltuim bani pe tot ceea ce înseamnă energie electrică, atât la iluminat public, cât și la instituțiile Primăriei: cămine culturale, școli, grădinițe, dispensar, sediul Primăriei. Noi suntem destul de avansați, depunem acum pentru proiect tehnic de racord“, a explicat primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.

Pentru declarații complete vă invităm să urmăriți materialul video.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.