VIDEO&FOTO. Problemele Constanţei: locul de joacă ce deserveşte cartierele Km 4-5 şi Poarta 6 este într-o stare jalnică

1
468

În municipiul Constanța, locul de joacă și spațiul verde ce deservesc cartierele Km 4-5 și Poarta 6 întâmpină locatarii cu un peisaj absolut dezolant. Vegetație crescută în exces, măsurând chiar şi un metru, mobilier urban rupt, peticit de cetățeni, dar și echipamente de joacă distruse.

Totodată, de-a lungul spațiului de agrement, întâlnim la tot pasul ambalaje și sticle de băuturi alcoolice. Bineînțeles, locul este cunoscut ca fiind zona preferată a constănțenilor pentru zilele de weekend și grătare, iar natura umană arată pe zi ce trece că se dezice de educație, dar este şi un semn că Poliţia Locală n-a mai trecut de mult prin zonă, să sancţioneze nesimţiţii.

La fel, de punctat este faptul că, deși există coșuri pentru gunoi, acestea sunt sparte.

O locatară a cartierului Poarta 6 a stat de vorbă cu reporterii Focus Press și a declarat faptul că, preferă să vină la acest loc de joacă, pentru că, deși în zona în care locuiește există două, unul se află în paragină, fiind într-o stare mult mai rea decât acesta:

„Ne dorim mai multe piese de mobilier pentru locul de joacă, e doar un tobogan, și nici măcar acesta nu este într-o stare bună, leagăne, pentru că, uita-ți-vă și dumneavoastră, unele sunt rupte, copilașii se mai joacă în nisip, dar totuși… Iar iarba, deși a fost cosită acum câteva săptămâni, a crescut la loc, unde mai spun că înainte nici nu puteam veni aici pentru că vegetația devenise un pericol. Așa se întâmplă și în Poarta 6, avem două parcuri, unul care este mai mare ca întindere și se află în stare bună, iar cel din apropierea mării care arată deplorabil, jalnic, la fel de neîngrijit ca acesta. Unde mai spunem că anumiți părinți le serbează zilele de naștere celor mici aici, iar în acest moment nu se află într-o stare foarte bună, a comentat femeia.

Ca o concluzie: zona are nevoie de o intervenţie urgentă a administraţiei locale care a anunţat, de dată recentă, că ia la pas cartierele şi că intervine, rând pe rând, în fiecare dintre ele. Avem încredere!

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. In poarta 6 in parcul mare si cel mic trebuie si leagane de bebelusi si topogane ptr bebelusi,sa fie multe si de bebelusi ptr ca copii de 1-3 nu se pot da oriunde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.