VIDEO&FOTO. Trei pescadoare bulgărești surprinse la braconat în zona economică a României

0
486

Garda de Coastă a surprins, pe 23 martie a.c., trei pescadoare bulgarești, în zona economică a României, în timp ce braconau calcan și rechini. Acestea se aflau la 100 de km travers de stațiunea Mamaia.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Au fost descoperiți 60 de rechini și aproape 600 bucăți de calcan. Aceștia au fost prinși folosindu-se unelte interzise.

Ce spun oamenii legii:

În data de 23.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune comună împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură din România și Bulgaria, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, au fost identificate pe Marea Neagră la aproximativ 100 km travers de stațiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201 sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea utilizau unelte de pescuit neautorizate și pescuiau în perioada de prohibiție. A fost identificată și o cantitate de pește la bordul navelor, calcan și rechin. Pe cele trei pescadoare se aflau, în total, zece membri de echipaj, cetățeni bulgar.

Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit și captura de pește, au fost escortate în Portul Militar Constanța pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt în desfășurare, fiind coordonate de către Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.