Societatea Salina Marea Neagră poate elabora un Plan Urbanistic Zonal în cartierul Tomis Nord din municipiul Constanța, necesar pentru construirea unor imobile cu funcțiuni de servicii, comerț, birouri, alimentație publică. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că investiția nu necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
Proiectul care se referă la „Elaborare Plan Urbanistic Zonal (PUZ), amplasat pe strada Cpt. Dobrilă Eugeniu nr. 7C, la intersecție cu Aleea Hortensiei, lot 2, din Municipiul Constanța“, nu necesită evaluare de mediu, urmând a fi supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
Suprafața totală reglementată prin acest PUZ este de 18.406 mp, reprezentând zona aflată între străzile Dobrilă Eugeniu, Aleea Hortensiei și aleea de acces dinspre Bulevardul Tomis a blocurilor cu numărul cadastral 201886. Zona studiată este o zona construită, de locuințe colective și funcțiuni complementare acestora. Pe parcelele reglementate se vor amenaja spații verzi la nivelul solului, pe pământ vegetal. Terenul ce a inițiat documentația de urbanism, având numărul cadastral 200968, are suprafața de 250 mp.
Pe terenul pentru care a fost inițiată elaborarea PUZ-ului și pe celelalte terenuri libere, aflate în proprietate privată, din zona de studiu, se dorește studierea oportunității edificării unor imobile cu funcțiunile servicii (salină), comerț, birouri, alimentație publică la parter, cu posibilitatea de amplasare locuințe de serviciu la ultimul nivel al imobilelor propuse.
„La demisol intenționăm să amenajăm o salină, parterul va fi găzduit de spații comerciale, apoi spații de cazare, de locuit. Vom lua avizele, licența de la București”, au declarat pentru Focus Press, reprezentanții Salina Marea Neagră S.R.L.
Precizăm faptul că Primăria Constanța a lansat în consultare publică intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal pentru reglementarea zonei cuprinse între străzile Hortensiei, Căpitan Dobrilă Eugeniu și alee acces. Inițiatorul este Salina Marea Neagră SRL, aceeași societate care, în anul 2009, a deschis prima salină artificială din Constanța.
Realizarea planului urbanistic zonal este necesară în vederea reglementării urbanistice pentru terenul inițiatorului și va permite noile funcțiuni pe acesta, pentru amenajarea unei saline și în Tomis Nord. Beneficiar și investitor este Salina Marea Neagră SRL, care a achiziționat terenul de la Ștelian-Ciprian Tulică, conform actelor de proprietate anexate.
Salina Marea Neagră SRL a fost înființată în data de 4 septembrie 2009, având sediul pe strada Chiliei nr. 20 din municipiul Constanța. Administratori și asociați sunt Aurora Rusa (70% din capitalul social) și Stelian Rusa (30%). Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 337.416 lei, profitul de 2017.726 de lei, iar datoriile de 290.798 de lei, cu un angajat.
Loredana MIHAI
Citește și:
Salina nu, dar spatiile de alimentatie publica da. Avand in vedere ca suprafata in cauza nu este incadrata la cladiri alimentatie publica.