Viorel Ionescu: “PSD și PRO România își bat joc de orașul Hârșova”. Un proiect cu fonduri europene, respins în şedinţa de Consiliu Local

0
555
Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova

Noul mandat al primarului de la Hârşova, Viorel Ionescu, începe cu stângul! Componenţa Consiliului Local nu îi asigură o majoritate, aşa că la şedinţa convocată marţi, 10 noiembrie, a avut neplăcuta surpriză ca proiectele să nu treacă aşa cum ar fi dorit. De fapt, un proiect, ce implică fonduri europene.

“PSD și PRO România își bat joc de orașul Hârșova! Au respins atragerea de fonduri europene. Dragi hârșoveni, cu mare dezgust vă informez faptul că în această seară (marţi seara – n.r.) am avut parte de aceeași atitudine potrivnică dezvoltării orașului din partea consilierilor PSD și PRO România, care se pare că au un singur scop: răzbunarea pe primarul ales de hârșoveni, blocând proiectele inițiate pentru binele acestui oraș. Toată munca depusă la foc automat în ultima săptămână, împreună cu colegii din Primărie, pentru a depune acest proiect pe ultima sută de metri, a fost călcată în picioare de acești consilieri. Este fără precedent!”, a transmis edilul oraşului, Viorel Ionescu.

“Un consiliu local care refuză accesarea unui proiect cu finanțare 100% din fonduri europene pentru orașul nostru, care nu are puterea financiară de a se dezvolta cu forțe proprii, este un consiliu incompetent și falimentar! Și ca să vă convingeți ce a fost cu adevărat important pentru consilierii PSD și PRO România, în această seară au respins 130.000 euro, destinați dezvoltării orașului, dar au introdus un proiect suplimentar prin care au impus primarului, în mod abuziv, să îi asigurare viceprimarului biroul pe care și-l dorește. Noaptea minții! Nu m-ar surprinde ca la ședința următoarea să văd că vor vota să mă mute și pe mine din birou sau chiar și Fântână Arteziană! Cam asta îi preocupă! Nu vor să înțeleagă faptul că dacă mi-au impus un viceprimar ostil, NU îmi vor putea impune și să am încredere în el! Un viceprimar care votează împotriva dezvoltării orașului, nu poate face echipă niciodată cu mine! Cred că, în aceste condiții, se impune să cer un punct de vedere tuturor hârșovenilor, dacă mai este cazul să mai muncim pentru atragerea de fonduri europene, atâta timp cât consilierii PSD și PRO România votează împotrivă, nejustificat? Pentru ce au fost votați de cetățeni? Referitor la comunicatul consilierilor PSD privind respingerea proiectului, le sugerez să nu mai mintă! Pentru a mai domoli furia cetățenilor, au găsit scuza că nu au vrut să voteze consilierii PNL un amendament prin care dna consilier PRO România Pelelungă a vrut să impună o condiție, modificând nefundamentat conținutul proiectului, lucru ce ducea la respingere acestuia și pierderea finanțării. Amendamentul a fost respins de PNL, iar un consilier PSD, care are experiență din consiliul trecut și știe că nu se pot face astfel de modificări, s-a abținut. Cu toate astea, proiectul fără amendamentul consilierei Pelelungă nu a fost aprobat și a fost respins cu votul consilierilor PSD și PRO România. Puteți viziona ședința de consiliu pe site-ul Primăriei Hârșova”, a mai transmis Viorel Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.