Vladimir Putin a mers în Mariupol, unul din oraşele ucrainene devastate de bombardamente

0
417
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente, a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului.

Aceasta este prima deplasare a liderului rus în acest oraş-port din Ucraina care a fost sub asediu luni de zile şi ocupat de armata rusă în luna mai 2022.

Vladimir Putin a mai întreprins, sâmbătă, 18 martie a.c., o vizită, în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la acel moment.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut un tur al oraşului, la volanul unei maşini. Președintele rus ar fi discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie a portului.

Reamintim că vineri, 17 martie a.c., Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin, pentru crime de război și deportare ilegală de copii ucraineni. Kremlinul a declarat nul şi neavenit acest mandat emis de CPI, a cărei competenţă nu este recunoscută de Moscova.

Peste 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi în Rusia de la începutul războiului, pe 24 februarie 2022, potrivit Kievului, şi mulţi ar fi fost plasaţi în instituţii şi tabere de primire. 

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.