„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare“, noul album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu, va fi lansat la Constanța

1
231
Răzvan Voiculescu

La doisprezece ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară“, fotograful Răzvan Voiculescu ne invită la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare“, finalul trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi, prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, o altă dimensiune a României.

Albumul va fi lansat miercuri, 22 martie a.c., de la ora 18.00, la Hotel Iaki (Sala Casino). La evenimentul moderat de Carmen Paraschivescu, Răzvan Voiculescu va fi însoțit de invitata sa, conf.univ.dr. Aurelia Lăpușan.

Cu această ocazie, va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare“, semnat de Adriana Lucaciu și Răzvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital susținut de Lorena Oltean.

„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit. 

Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate“, a declarat fotograful Răzvan Voiculescu.

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare“ este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând prin diverse colțuri ale țării pentru a descoperi bucătării străvechi, în care bătrânii gătesc ca odinioară. Imaginile din album imortalizează această lume plină de gusturi și arome în povești de care să se bucure și generațiile care vin.

Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria Hoinară“ și „Bucătăria Hoinară se întoarce“. 

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.