Vreme frumoasă de primăvară, în Dobrogea

0
221
Sursa foto- jurnalul Spiritual

Conform specialiștilor ANM, în parteade Sud și Sud-Est a țării, vom avea temperature destul de ridicate pentru această perioadă. În restul României, însă, vremea se va mai răci comparativ cu temperaturile din ziua precedentă, de sâmbătă.

Răcirea se va se va simți, chiar accentuat, în zonele de Nord Est a țării. Aici, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi, în cursul zilei, local, în zonele de nord, centru și nord-estul țării. Iar spre seară și noaptea, pe arii mai restrânse, cerul va fi variabil în regiunea de sud-est.

Ploile vor avea și caracter de aversă, mai ales în Muntenia, unde se vor semnala și descărcări electrice.

În zona de munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în special ziua, în majoritatea regiunilor. Cu viteze mai mari, se va manifesta în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 60 … 70 km/h. Vântul va bate puternic și în Moldova și sudul Olteniei, în general, cu viteze de 45 …. 55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 19 grade. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în nordul Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între – 5 şi 6 grade. Noaptea, se va produce brumă îndeosebi în regiunile nordice și centrale, iar izolat vor fi condiții de ceață.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.