Zeci de constănțeni se întrec zilnic în a parca ilegal pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

1
245
Mașinile parcate ilegal au fost ridicate. FOTO Primăria Constanța

Într-o singură zi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 24.930 lei și au ridicat un număr de 10 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


Conform art. 100, lit. g) din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap. Direcția Generală Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea și garantarea drepturilor acestora. Facem apel la cetățeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

C.S.

1 COMENTARIU

  1. Unde-i lege, nu-i tocmeala! Firesca si normala actiunea din partea DGPL, intra in atributiile de serviciu. Dar ce ne facem cu respectarea legii in cauza, intr-o urbe dunareana, cum este HARSOVA, unde NU EXISTA NICIUN LOC DE PARCARE, in tot orasul, pentru persoanele cu dizabilitati? Autoritatile locale au simplificat lucrurile pana la anularea prevederilor legale, si astfel, Politia locala a scapat de o sarcina in plus iar persoanele cu dizabilitati se bucura din plin de dispretul si ignoranta alesilor locali. Fara de cuvinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.