Zeci de medici au evaluat starea de sănătate a persoanelor defavorizate din localitatea constănțeană Ostrov

0
226

Peste 20 de medici au mers la Dispensarul din localitatea Ostrov şi au evaluat starea de sănătate a persoanelor defavorizate, în cadrul unei caravane organizate cu sprijinul reprezentanţilor Mănăstirii Dervent şi ai administraţiei comunale, a informat, marţi, Arhiepiscopia Tomisului.

Pe lângă medici, la acţiune au participat şi studenţi ai Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius, aceştia recoltând probe de sânge de la 99 de pacienţi din Ostrov, pentru efectuarea analizelor medicale.
 


Caravana de medicină internă a ajuns în localitatea Ostrov. Cu ajutorul Mănăstirii Dervent şi al Primăriei Ostrov, la dispensarul din localitate s-au deplasat 25 medici specialişti, rezidenţi şi studenţi ai Facultăţii de Medicină, cu specializările: medicină internă, cardiologie, infecţioase, oftalmologie, ecografie abdominală şi ecografie de cord, pentru a evalua starea de sănătate a persoanelor defavorizate. În data de 6 noiembrie, specialiştii au recoltat analize medicale de la 99 de pacienţi, cazuri sociale din comuna Ostrov, iar în zilele de 13 şi 14 noiembrie, pacienţii au primit rezultatele analizelor medicale şi au fost consultaţi de către medici“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Pe 16 noiembrie, la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Medgidia a fost organizată o nouă campanie de donare de sânge, de către Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Protoieria Medgidia.

Totodată, Arhiepiscopia Tomisului va organiza joi, 18 noiembrie, a patra campanie de donare de sânge din acest an, la care se alătură şi membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini-Ortodocşi Români, filiala Constanţa.

Acţiunea se intitulează ‘Uniţi pentru viaţă! Pentru sânge nu există fabrici! Donează sânge!’ şi se va desfăşura între orele 7,30-13,30, la sediul CRTS Constanţa, din strada Nicolae Iorga nr. 85 (zona Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă). Sunt aşteptaţi să doneze sânge şi credincioşii sănătoşi care vor să-şi ajute semenii bolnavi”, a menţionat Arhiepiscopia Tomisului.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.