Zeci de percheziţii şi peste 100 de persoane audiate. Traficanții de droguri din Mangalia, Eforie, Tuzla și Techirghiol află luni dacă rămân în arest

0
8479
Mascații au intervenit

Procurorii DIICOT au cerut prelungirea măsurii arestului preventiv față de cele 42 de persoane arestate în luna noiembrie a anului trecut, cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de droguri și alte infracțiuni. Termenul programat pentru judecarea propunerii reprezentanților Ministerului Public, privind prelungirea măsurilor preventive, a fost fixat pentru luni, 25 ianuarie.

De precizat că unii dintre cei arestați, cum ar fi, de exemplu, Florentina Țiu, au cerut, separat, înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură ceva mai blândă, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor, dat fiind că unii dintre inculpați s-au sustras de la cercetări încă de la început.

Reamintim că în luna noiembriea anului trecut s-a desfășurat o acțiune de amploare la nivel național, în cadrul căreia s-au făcut sute de percheziții domiciliare, ocazie cu care oamenii egii au descoperit mari cantități de droguri de mai multe timpuri, începând de la etnobotanice, până la cocaină.

La nivelul județului Constanța, au fost puse în executare 69 de mandate de percheziție domiciliară, iar 111 persoane au fost duse la audieri. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”. Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia. Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.