Ziua Mondială a Sănătăţii! Oameni cărora le pasă de semeni

0
403

În fiecare an, la 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii. Anul acesta, mai mult ca oricând, scopul acestei zile importante este să susţinem întreaga activitate a tuturor cadrelor medicale: doctori, asistente, infirmiere, brancardieri, a oamenilor cărora le pasă de semeni.

Cu toţii depun, astăzi, un efort major pentru ca sistemul de sănătate să funcţioneze în aceste vremuri dificile. Sunt oameni care își asumă zi de zi provocările profesiei și care se remarcă prin talent, stăruință și credință în ceea ce fac. Îi cunoaștem la ”FOCUSaţi pe SĂNĂTATE”, o inițiativă educativă Focus Press prin care ne propunem să vă oferim informații medicale de încredere, de la experti avizați, să puteți face cele mai bune alegeri pentru sănătatea voastră.

Cu înțelepciune și devotament, conf.univ.dr. Irina Magdalena Dumitru conduce o echipă de profesioniști dedicați meseriei și pacienților. Medic şef al Clinicii II Adulţi din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi profesor, dr. Dumitru pregătește generații întregi de medici pentru Constanţa. Prin abnegația, dragostea pentru oameni și profesie, și-a câștigat un loc frumos în topul medicilor – femei de excepție, care fac performanță și aduc excelența în medicina constănţeană.

Dr. Alina Mirella Dobrotă este de 20 de ani directorul Centrului Regional de Transfuzii din Constanţa, are peste 30 de ani experienţă în domeniu, un om extraordinar, dedicat actului medical, în prezent fiind şi consilier onorific al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Un medic de excepţie a cărui voce contează în sistemul sanitar. Pune accent pe reorganizarea sistemului de transfuzii din România şi a reuşit să găsească soluţii pentru situaţiile neprevăzute provocate de COVID-19.

Medicul Loti Popescu, antrenorul tău pentru o viață de succes, promovează sănătatea, fiind coordonator judeţean al Biroului de Programe şi Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Cu peste 20 ani de experiență în domeniu, dr. Popescu este Master European în Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate. Prin implicare, răbdare, pricepere și credință a reușit să îmbogățească excelența medicală românească la un alt nivel de cunoaștere militând pentru un stil de viaţă sănătos.

Medicul Constantin Dina este un expert în sănătate. În prezent este consilierul personal al preşedintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, dr. Nelu Tătaru. A fost directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, dar şi directorul Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii. Medicul Dina a activat şi în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Este profesor universitar la Universitatea Ovidius şi a decis să se implice în tot ceea ce înseamnă o reformă legislativă în sistemul sanitar. El militează pentru construirea unui Spital de Pediatrie în judeţul Constanţa.

Alina Pătrăhău este fondatorul “Asocieţiei Dăruieşte Aripi”, un om minunat, un om căruia îi pasă de semeni. Prin implicarea ei, la Constanța copiii fac chimioterapie ziua și seara merg și dorm la ei acasă, pentru că secția pe care a reuşit să o construiască este singura din țară în regim ambulator. Proiectul Asociației Dăruiește Aripi a îmbunătățit rata de supraveghere post terapeutică a copiilor cu afecțiuni oncologice din Dobrogea. Pentru Alina Pătrăhău şi Asociaţia Dăruieşte Aripi primează felul în care sunt îngrijiți copiii.

Medicul chirurg Teodor Ştefan Niţu a creat cel mai mare grup de Facebook unde sunt împărtăşite experienţele din lupta cu COVID-19 şi știe mai bine decât oricine că succesul nu apare peste noapte și implică o muncă continuă și constantă. În calitate de medic chirurg luptă mereu să salveze viețile oamenilor. Ajuns la 44 de ani, medicul recunoaște că sala de operație este a doua casă. De-a lungul desăvârșitei cariere a făcut peste 4000 de operații, iar prin mâinile sale au trecut numeroși pacienți. Anul trecut a operat 420 de pacienți numai în spital și alți 100 de pacienți în sistemul privat de sănătate. La cei 44 de ani, medicul chirurg îşi împarte viaţa între Secția K1, respectiv Clinica de Chirurgie Generală din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța, Clinica de Chirurgie Macta, Spitalul de Ostetrică-Ginecologie Euromaterna, pacienți, soție, cei trei copii și pasiunea pentru pescuit.

Monica Luciana Ghiţă este psihoterapeut de peste 10 ani. Lucrează ca psiholog clinician în domeniul tuberculozei de peste 5 ani, iar recent a fondat Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu tuberculoză, Filiala Constanţa. Vine mereu cu o vorbă bună pentru pacient și are recomandări potrivite pentru toți suferinzii. 

Dr. Ilie Radu este un medic foarte căutat şi îndrăgit de pacienţi. Şi asta pentru grija şi profesionalismul arătat fiecărui pacient în parte, inclusiv după ce acesta a părăsit cabinetul. Dar înainte de toate, dr. Ilie Radu este un medic pasionat de ceea ce face. Întotdeauna a încercat să se autodepăşească, să înveţe şi să se perfecţioneze constant, pentru a oferi pacienţilor cea mai bună îngrijire medicală. Specialitatea pe care o profesează presupune, pe lângă responsabilitatea specifică, şi un sacrificiu de timp pe care şi l-a asumat. Competenţa medicului şi o bună comunicare cu pacienţii sunt garanţia reuşitei actului medical.
Dr. Ilie Radu este medicul epidemiolog al Spitalului Orăşenesc Hârşova şi este implicat în campania de vaccinare. Încurajează toţi pacienţii şi este fericit că s-a născut să fie aproape de oameni. Vede zilnic peste 200 de pacienţi la Hârşova. Le oferă cu plăcere numărul său de telefon, cu specificarea să fie căutat şi ca prieten, dar şi în cazul apariţiei unor reacţii adverse post-vaccinale. A devenit cunoscut în Constanţa pentru răbdarea cu care stă de vorbă cu fiecare pacient în parte şi a reuşit să aibă cea mai de succes campanie de vaccinare.

Sprijiniţi cadrele medicale din prima linie şi aveţi încredere în ei! Lor le mulţumim pentru tot efortul, pentru dăruire, pentru profesionalism. La mulţi ani cadrelor medicale care luptă împotriva SARS-CoV-2. Suntem recunoscători pentru tot ce ați făcut, pentru solidaritate, profersionalism, și curajul de care ați dat dovadă în timpul acestei pandemii.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.