Ziua Veteranilor de Război, marcată și în Municipiul Tulcea

0
38

Ziua veteranilor de război este marcată anual, la 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. Aceasta a fost marcată și în Municipiul Tulcea printr-o campanie de plantare de arbori.

Instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/10.10.2007, publicată în M.O. nr. 699/17.10.2007, această zi aminteşte de data la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

”Ziua Veteranilor de Război, o zi în care trebuie să ne amintim că Pacea, de care ne bucurăm astăzi, li se datorează în mare parte lor. Înțelegem cât de importantă este pacea când privim la câțiva kilometri de noi, unde suveranitatea unui stat a fost încălcată cu forța cumplită a războiului. Astăzi răsplătim eroismul veteranilor noștri și Pacea pe care ne-au oferit-o, implicându-ne în acțiuni prin care păstrăm și înfrumusețăm moștenirea primită, orașul nostru. Felicitări elevilor de la Liceul Teoretic Ion Creanga Tulcea, pentru participarea în campaniile de plantare organizate de Primăria Municipiului prin Servicii Publice și tuturor celor care fac cinste eroismului veteranilor noștri! Peste 7.000 de arbori și arbuști au fost plantați în municipiul Tulcea în perioada toamna 2022 – primăvară 2023”, a precizat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.