50 de deținuți de la Poarta Albă și Jilava, confirmați cu COVID-19

0
312
sursa foto: zf.ro

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, joi, 7 ianuarie,  într-un comunicat, că în penitenciarele spital Constanţa-Poarta Albă şi Jilava se află internți, sub tratament, 50 de deținuți confirmați cu COVID-19.

ANP anunță că și un număr de 79 de persoane din rândul personalului au fost testate pozitiv la SARS-COV-2.

Pentru un număr de 50 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate”, se arată în comunicat. 

ANP mai menţionează că 79 de poliţişti de penitenciare sunt, în prezent, confirmaţi cu infecția şi respectă recomandările DSP.

Administraţiile locurilor de deţinere au aplicat măsuri specifice de intervenţie, nefiind raportate disfuncţionalităţi în derularea misiunilor şi activităţilor curente.

Unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au implementat, începând cu data de 03.12.2020, o Metodologie de testare rapidă Ag SARS-CoV-2 a persoanelor private de libertate şi a personalului angajat din sistemul administraţiei penitenciare, în completarea demersurilor cu caracter preventiv”, se mai arată în comunicat. 

Potrivit ANP, având în vedere actualizarea, pe 4 ianuarie, a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică România, şi a includerii persoanelor private de libertate şi a personalului de penitenciare în categoriile cărora li se aplică Recomandările de prioritizare a testării prin RT-PCR şi/sau test rapid antigenic pentru SARS-CoV-2, unităţile de detenţie, în colaborare cu Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, desfăşoară demersuri pentru stabilirea conduitei de implementare a noii metodologii.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.