A fost demarată o anchetă internă la Serviciul de Ambulanță, după acuzaţiile de testare pentru COVID-19 în scara blocului

0
1548

Joi după-amiază, 19.11.2020, o asistentă medicală a testat un constănțean pentru COVID-19 în scara unui bloc, după cum ne-a relatat un martor al scenei. Din această cauză, Serviciul de Ambulanță Județean a demarat o anchetă internă, pentru a stabili ce s-a întâmplat și de ce.

Asistenții medicali din Constanța au ajuns să facă testări pentru COVID-19 chiar și în scări de bloc, se pare. Acest lucru s-a întâmplat joi după-amiază, în casa scării unei clădiri de apartamente din Inel II. Într-o imagine se poate observa o ambulanță și două persoane îmbrăcate în combinezoane de protecție, iar în altă fotografie, o doamnă aflată în scara blocului și mâna uneia dintre persoanele de la Ambulanță care testau pentru detecția SARS-CoV-2.

Pe baza fotografiilor ce ne-au fost trimise de către un cititor, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a confirmat că ambulanța ce apare în imagini îi aparține. De asemenea, ambulanțierul este angajatul S.A.J. Constanța, însă asistenta medicală este detașată de la Medicină Școlară, pentru a ajuta personalul de pe ambulanțe. În urma informațiilor oferite de către Focus Press, a fost demarată o anchetă internă, pentru a se stabili ce s-a întâmplat și de ce, potrivit purtătorului de cuvânt al S.A.J. Constanța, dr. Claudia Tatarici.

Asistenții medicali au fost detașați de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, „însă instruirea și fișa postului acestora intră în responsabilitatea Serviciului de Ambulanță Județean. Suntem siguri că este vorba de un caz izolat“, ne-a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al D.S.P. Constanța.

Potrivit unui alt cititor, care ne-a transmis un mesaj după apariția primului articol în care sesizam testarea în scara blocului și care ar cunoaște-o personal pe asistenta medicală care a realizat testarea, aceasta ar avea o problemă medicală la picior și „nu a putut urca patru etaje din această cauză, nicidecum că nu și-ar face treaba cum trebuie, dimpotrivă e de un profesionalism cum rar se mai găsește prin spitalele românești de azi, toate fiind pline de incompetenți“.

Un alt cititor al articolului ne-a declarat, tot prin intermediul unui mesaj, că Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a detașat la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța oameni cu probleme de sănătate sau personal medical care a ieșit la pensie. „Îmi explicați și mie cum un om cu probleme la membrul inferior (mai exact, cu ruptură de ligament încrucișat anterior), neoperat, să care pacienți pozitivi cu COVID-19 cu izoleta? Vi se pare normal? Gândiți-vă că acel om poate să facă artroză pentru a ajuta oameni“, ne-a scris acesta.

Cu siguranță putem înțelege acest lucru, dacă este adevărat, și avem tot respectul pentru personalul medical, dar asta nu înseamnă că un test pentru COVID-19 poate fi făcut în scara unui bloc, acesta este un test degeaba făcut. Orice constănțean care sună la 112 deoarece are simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2, este transportat cu ambulanța la spital și aici se face testarea. Doar dacă nu cumva autoritățile mint și, spitalele suport COVID-19 fiind pline, permit testarea oriunde și oricând, deși acest lucru pare de neimaginat.

Vom reveni cu noi informații.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.